Ο Δήμαρχος Δήμου Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, θα συμμετέχει στο διήμερο (26-27 Σεπτεμβρίου) εργαστήριο για τη « Διακυβέρνηση και ανάπτυξη ικανοτήτων για το σχεδιασμό βιώσιμης κινητικότητας », που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Sciences Po, στο Παρίσι.

Το Εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης «SUMP-PLUS : Sustainable Urban Mobility Planning : Pathways and links to Urban Systems»1, που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποστηρίζει τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες πόλεις και οικονομίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Στο εργαστήριο αυτό θα γίνει ανταλλαγή απόψεων, αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων, από τις δραστηριότητες σε θέματα διακυβέρνησης για την βιώσιμη κινητικότητα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Έργου, τη σημασία και τον ρόλο που διαδραματίζει η ανάπτυξη ικανοτήτων στη διαδικασία μετάβασης στη βιώσιμη κινητικότητα για τις 6 πόλεις που συμμετέχουν, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν κατά τη διαδικασία αυτή, καθώς και οι τρόποι επίλυσης και καθοδήγησης από τους leaders του Έργου.

Στα πλαίσια του παραπάνω εργαστηρίου, ο Δήμος Πλατανιά θα παρουσιάσει τα προβλήματα, τις προκλήσεις αλλά και τα συμπεράσματα από τα συμμετοχικά εργαστήρια που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια καθώς και τα έργα- υποδομές που έχουν γίνει για τη μετάβαση σε βιώσιμη περιοχή.

Μετά το τέλος του εργαστηρίου, στις 28 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα και η 8η και Τελική Συνάντηση του Προγράμματος, στην οποία θα αξιολογηθεί συνολικά η πορεία του Έργου αλλά και μεμονωμένα τα αποτελέσματα για την κάθε πόλη που συμμετείχε.

Τον Δήμαρχο θα αντικαθιστά ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης.

Η ευρωπαϊκή δράση SUMP-PLUS

H Ευρωπαϊκή δράση «SUMP-PLUS: Sustainable Urban Mobility Planning: Pathways and links to Urban Systems”, στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι ο Δήμος Πλατανιά και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης, υλοποιείται στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020 με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που σχετίζονται με την αστική κινητικότητα και να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες, μέσω της ανάπτυξης συμμετοχικών εργαστηρίων και της εφαρμογής καινοτόμων εργαλείων σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις. To SUMP-PLUS ενθαρρύνει τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες πόλεις και οικονομίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη δημιουργίας ισχυρότερων δεσμών με άλλους τομείς της αστικής ζωής, όπως για παράδειγμα ο τουρισμός, η γεωργία, το εμπόριο, η εκπαίδευση κτλ.

Στο SUMP-PLUS συμμετέχουν 6 Ευρωπαϊκές πόλεις στις οποίες θα δημιουργηθούν τα συμμετοχικά εργαστήρια (Πλατανιάς – Ελλάδα, Manchester – ΗνωμένοΒασίλειο, Antwerp – Βέλγιο, Klaipeda – Λιθουανία, Alba lulia – Ρουμανία, Lucca – Ιταλία), 3 κορυφαία πανεπιστήμια (University College London, Sciences Ρο, Πολυτεχνείο Κρήτης), 5 φορείς εμπειρογνωμόνων στην βιώσιμη κινητικότητα (VECTOS, ΕΙΡ, FGM – AMOR, ΜΕΜΕΧ και SPACE Syntax Limited) και 2 διεθνείς φορείς (ICLEI European Secretariat Gmbh, Union International Des Transports Publics).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook