φωτο αρχείου

Το πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης με μαχαίρι στον δικηγόρο από τα Χανιά Μανώλη Παπαδομανωλάκη συνεχίζεινα απασχολεί την “κοινή γνώμη” των Χανίων και να δημιουργεί πολλά “ερωτήματα” για τα αίτια του ασυμβάντος, αλλά και για τις συνθήκες ασφάλειας που υπάρχουν και πρέπεινα υπάρχουν σε ό,τι αφορά τους λειτουργοούς της δικαιοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν προκύπτει κάποια νεότερη εξέλιξη και είναι ένα θέμα που χειρίζεται η αστυνομία.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο δικηγόρος με επιστολή του προς τον δικηγορικό σύλλογο δηλώνει ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι “τέτοια περιστατικά δεν τον τρομάζουν” .

Δεν θα με εμποδίσουν να συνεχίσω να ασκώ το λειτούργημα μου κατά το Σύνταγμα και το νόμο”, αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στην επιστολή του προς τον δικηγορικό σύλλογο αναφέρει τα εξής:

Ευχαριστώ όλους Σας για την ειλικρινή συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο πρόσωπο μου εξαιτίας της βάναυσης επίθεση που δέχθηκα και προκάλεσε αποτροπιασμό και οργή, ιδιαίτερα, στο νομικό κόσμο.

Είμαι καλά στην υγεία μου, όμως οι καθόλου συνθήκες που έλαβε χώρα αυτή (χτύπημα στο λαιμό με νύσσον όργανο, «μπαμπέσικη», πισώπλατη, επίθεση από δράστη με καλυμμένα χαρακτηριστικά, που από πολύ ώρα μου είχε στήσει «καρτέρι» στα δικαστήρια αδιαφορώντας για την παρουσία κόσμου) ασφαλώς με ανησυχούν, αλλά δεν με τρομάζουν.

Δεν με εμπόδισαν να υποστηρίξω τους εντολείς μου σε άλλη, άσχετη με το συμβάν, υπόθεση που δίκαζα μετά λίγα λεπτά της ώρας. Ούτε με απέτρεψαν από την καταγγελία της για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του δράστη, όπως και έγινε. Δεν θα με εμποδίσουν να συνεχίσω να ασκώ το λειτούργημα μου κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Να υπερασπίζομαι τον εντολέα μου και να μην ταυτίζομαι με αυτόν. Έχοντας όμως την πλήρη ελευθερία να διακόπτω την συνεργασία μου μαζί του, όταν διαπιστώνω ότι αυτή έχει φθάσει στο «τέρμα» της, όπως συνέβη με τον δράστη της εναντίον μου επίθεσης, πράγμα που δεν αποδέχθηκε, θεωρώντας τον δικηγόρο «κτήμα» του.

Αυτήν θεωρώ ότι πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι σε περιστατικά εντεινόμενης βίας, για τα οποία γινόμαστε μάρτυρες, σε βάρος των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων μας και η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας εμπράκτως το ρόλο του δικηγόρου, οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία, προληπτικά και κατασταλτικά μέσα, ώστε όσοι εργάζονται για την απονομή της Δικαιοσύνης να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα τους με όρους ασφάλειας.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook