Πλήθος σημαντικών επαφών, συνεργασιών και συσκέψεων, για την προώθηση θεμάτων του Δήμου Ρεθύμνης και της ΕΔΕΥΑ, οι οποίες θα διεξαχθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη το προσεχές τριήμερο.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος θα αναχωρήσει για την Αθήνα νωρίς το πρωϊ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να λάβει μέρος, παρουσία του Προεδρείου της ΚΕΔΕ, στην προγραμματισμένη για τις 11 π.μ. συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο κ. Μαρινάκης θα διακόψει προσωρινά τη συμμετοχή του στις εργασίες της Επιτροπής προκειμένου να παραστεί και να κάνει παρέμβαση στη Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται στο χώρο της Κρητικής Εστίας, στην Αθήνα, σχετικά με τον τελικό της Παγκόσμιας σειράς Αγώνων ανοικτής θαλάσσης OCEANMAN, που, ως γνωστόν, θα υλοποιηθεί στο Ρέθυμνο κατά το διάστημα 28-30 Οκτωβρίου στη διοργάνωση του οποίου συμμετέχει και ο Δήμος Ρεθύμνης.

Μετά το πέρας της Συνέντευξης, ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών μέχρι τις 2 το μεσημέρι, οπότε έχει προγραμματισμένη σύσκεψη, με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό κ. Μ. Βορίδη, τον αν. Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκο.

Επισημαίνεται ότι η σύσκεψη, αποτελεί συνέχεια προγενέστερων συνεργασιών, στη διάρκεια των οποίων ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχος Ρεθύμνης μαζί με τον Πρόεδρο και Μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, έθεσαν υπόψη των Υπουργών τα σοβαρά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εδράζουν κυρίως στην αύξηση του ενεργειακού κόστους, τις δαπάνες καθαριότητας και τις εν γένει ανάγκες των σχολείων αλλά και άλλες αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στους Δήμους όπως και στις ΔΕΥΑ, χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση τους.

Αναμένεται ότι στη νέα σύσκεψη της Τετάρτης 28/9, θα παρασχεθούν από πλευράς των συναρμοδίων υπουργών, οι οριστικές απαντήσεις τους στα θέματα που τους έθεσαν ο Δήμαρχος και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ στο πρόσφατο παρελθόν, τα οποία εστιάζουν στα μέτρα στήριξης της Τ.Α και των ΔΕΥΑ .

Στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Τετάρτη 28/9), ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, θα έχει συνεργασία με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θ. Λιβάνιο, με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΥΑ στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των υπηρεσιών τους και την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών στους καταναλωτές. Θέμα το οποίο είχε θέσει υπόψη του Υπουργού κ. Κ. Πιερρακάκη και του Υφυπουργού σε κοινή σύσκεψη τον π. Ιούνιο, εξασφαλίζοντας τη σύμφωνη γνώμη τους για την προώθηση, εκ μέρους του Υπουργείου, των απαραίτητων ενεργειών για τη χρηματοδότηση των Δ.Ε.Υ.Α. από τα πιο πρόσφορα χρηματοδοτικά μέσα.

Πράγματι, το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α. εξελίχθηκε θετικά και ήδη έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση εκτέλεσής του. Σο πλαίσιο της συγκριμένης σύσκεψης, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του Υπουργείου για τον τρόπο υλοποίησης του έργου ώστε να είναι ικανοποιητικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό για όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας.

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να κάνει, ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, την εναρκτήρια ομιλία και να λάβει μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου με θέμα « Το νερό στην ψηφιακή εποχή» το οποίο διοργανώνει η εταιρεία «Ianic Beyond», στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο νωρίς το πρωϊ του Σαββάτου 1/10/22 και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Οικισμών κ. Σκορδίλης Γιώργος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook