Και σε νέα περιστολή δαπανών στα φάρμακα αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να μειώσει το κόστος στο ΕΣΥ.
 
Λίγο η τρόικα που διαμαρτύρεται ότι δεν κόπηκαν αρκετά τα φάρμακα, λίγο οι δαπάνες που ανεβαίνουν αντί να κατεβαίνουν, στο μικροσκόπιο του υπουργού Υγείας μπαίνουν και πάλι τα φάρμακα καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος προγραμματίζει νέες μειώσεις της φαρμακευτικής δαπάνης.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αγγίξει εκ νέου το κέρδος της φαρμακοβιομηχανίας μέσω πιθανής νέας μείωσης τιμών δεδομένου ότι μια τέτοια ενέργεια δε θα έβλαπτε και το κοινωνικό του προφίλ.

Στο πλαίσιο αυτό θα προωθήσει με μεγαλύτερη ένταση τα αντίγραφα- γενόσημα φάρμακα μειώνοντας όμως ταυτόχρονα την τιμή τους καθώς θεωρεί ότι σε άλλες χώρες διατίθενται πολύ πιο φθηνά. Αποτέλεσμα βέβαια θα είναι να έρθει σε νέα σύγκρουση με τους έλληνες φαρμακοβιομηχάνους που παράγουν κυρίως τα αντίγραφα.
 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να ρίξει βάρος και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση βάζοντας ακόμη και πλαφόν στον αριθμό των φαρμάκων που θα μπορεί να παίρνει ο κάθε ασθενής. Άλλωστε και οι τρόικα επιμένει πως θα πρέπει να μειωθεί δραστικά η φαρμακευτική δαπάνη ώστε το 2012 το κόστος να είναι κατά 1 με 2 δις μικρότερο σε σχέση με το 2011.