Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα χρονική στιγμή για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου με τον Ιταλικό κολοσσό να είναι άμεσα ενδιαφερόμενος επενδυτής και μάλιστα να έχει ήδη «προκριθεί» στον β’ γύρο της διαδικασίας για την Ηγουμενίτσα με τον ΟΛΘ,ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης στο Sorento της Νότιας Ιταλίας το «XXV EUROMED Convention» του Ομίλου Grimaldi.

Φέτος ο όμιλος έχει ακόμα μια αιτία να πανηγυρίζει,αφού γιορτάζει τα 75 χρόνια του (ιδρύθηκε το 1947)με παγκόσμια παρουσία πλέον στις θαλάσσιες μεταφορές και με επενδύσεις σε λιμάνια εκτός Ιταλίας.
Θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου, η ACL (ΗΠΑ) Finnlines (Φινλανδία) Trasmed(Ισπανία) και Minoan Lines/ Mιωνικές Γραμμές(Ελλάδα).

Πρόκειται για μια καθιερωμένη και σημαντική συνεδριακή εκδήλωση που πραγματοποιείται με επιτυχία εδώ και χρόνια σε μέρη της Μεσογείου,όπου ο Όμιλος έχει δραστηριότητα και παρουσία.

Φέτος στην φυσική έδρα του,στον τόπο καταγωγής της οικογένειας Grimaldi (την Νάπολη) οι οικοδεσπότες καλωσόρισαν τις Αρχές,στελέχη των εταιριών του Ομίλου,συνεργάτες απο την Ιταλία και λοιπές χώρες όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρίες του,αλλά και υψηλού κύκλου εργασιών πελάτες και συνεργάτες.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί θεσμό για τις εξελίξεις στον κλάδο,το μέλλον και τις προκλήσεις στις θαλάσσιες μεταφορές.

Άλλωστε ο Όμιλος γνωρίζει καλά την αξία και τη σημασία των θαλάσσιων δρόμων, αφού η ιστορία του όλα αυτά τα χρόνια,και μάλιστα σε Παγκόσμιο επίπεδο έχει αποδείξει ότι δεν είναι τυχαία ηγέτιδα δύναμη.

Ως είθισται η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε από τον Κυπριακής καταγωγής και στενό συνεργάτη του προέδρου του Ομίλου Emm Grimaldi, Paul Κυπριανού που παρουσίασε το πρόγραμμα και το θέμα του συνεδρίου.

Ακολούθησε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Έλληνα Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Πλακιωτακη, που χαιρέτησε τις εργασίες του συνεδρίου και τόνισε την σημασία αυτού για την ναυτιλία,τις προκλήσεις, μέσα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον λόγω των εξελίξεων.

Τον λόγο στην συνέχεια έλαβε ο Emmanuel Grimaldi που έδωσε σε μια σύντομη ομιλία του το στίγμα των εξελίξεων, και τους στόχους που έχουν τεθεί προκειμένου ο όμιλος να είναι επίκαιρος, ισχυρός και έτοιμος να ακολουθήσει τις εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία.

Ο Ιταλός μεγάλο εφοπλιστής θα δώσει σύμφωνα με το πρόγραμμα την καθιερωμένη ΣΤ νωρίς το απόγευμα όπου θα απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο πάνελ ομιλητών.

Από τις Μινωϊκές Γραμμές στο συνέδριο συμμετέχουν ο νέος Δνων Σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας,ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Μιχάλης Χατζάκης, ο Εντεταλμένος Εμπορικού τομέα Χρήστος Μπατσίδης,ο Δντης του πρακτορείου της Ηγουμενίτσας Γιώργος Στριγκάρης και ο Πράκτορας του Ομίλου στην Πάτρα Αντώνης Κουνάβης.

Το συνέδριο παρακολουθεί μεταξύ άλλων ως προσκεκλημένος ο Δνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης, ο οποίος είχε την χαρά και τιμή να ολοκληρώσει με επιτυχία,δυο μέρες πριν την αδελφοποίηση των δυο λιμένων (Ηρακλείου-Νάπολη)που είχε ξεκινήσει πριν μερικές εβδομάδες με την επίσκεψη αξιωματούχων στο Ηράκλειο και με παράλληλη αποστολή αντιπροσωπείας του ΔΣ του Οργανισμού στην εδώ τελετή.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο εντυπωσιακό συνεδριακό κέντρο του Hilton Sorento όπου έχουν καταλύσει και οι καλεσμένοι και οι σύνεδροι με θέα τον Βεζούβιο,το Τυρρηνικό πέλαγος και την ακτογραμμή της ιστορικής πόλη της Νάπολη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook