Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να συμπληρώσει τις υπάρχουσες παραλλαγές του Mini με ακόμα τρεις, έως τα μέσα περίπου της τρέχουσας δεκαετίας.

Αυτό επιβεβαίωσε και επίσημα ο CEO της εταιρείας, Kay Segler, σε πρόσφατη συνέντευξη που παρεχώρησε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στις δηλώσεις του, ο επικεφαλής της Mini δεν θέλησε φυσικά να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία και περιορίστηκε στο να επιβεβαιώσει απλώς ό,τι ήδη γνωρίζαμε: ότι και τα τρία αυτά νέα μοντέλα θα βασίζονται στην πλατφόρμα UKL1 της «μαμάς» BMW, την οποία θα δούμε στο νέο Cooper και προβλέπει φυσικά την κατασκευή προσθιοκίνητων και τετρακίνητων μοντέλων. Θα διατίθενται, μάλιστα, σε δύο παραλλαγές μεταξονίων (κοντό και μακρύ), ενώ αμφότερες θα συνδυάζονται με γόνατα Μακφέρσον εμπρός και μια διάταξη άξονα, τύπου Ζ, πίσω. Σε ότι αφορά τους κινητήρες που θα αναλάβουν την κίνηση των νέων Mini, δεν αποκλείεται, εκτός από έναν 4κύλινδρο 2λιτρο βενζινοκινητήρα από την BMW, να δούμε κάτω από το καπό των νέων Mini μια νέα γενιά 3κύλινδρων συνόλων. Σε γενικότερες γραμμές, η ισχύς τους θα κυμαίνεται από τους 120 έως και τους 200 ίππους, ενώ ο 2λιτρος θα αγγίζει τους 230 ίππους για την έκδοση JCW.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αμέσως μετά την παρουσίαση του νέου Mini Cooper που θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε ή το αργότερο στις αρχές του 2013, τη γκάμα θα συμπληρώσει μια κουπέ έκδοση του 4θυρου Countryman, πιθανότητα με την ονομασία Countryman Coupe, για την οποία ήδη έχουμε μια πρώτη… γεύση υπό τη μορφή του πρωτοτύπου Paceman Concept που παρουσιάστηκε στο περσινό Ντιτρόιτ. Σε ότι αφορά το δεύτερο, οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του Rocketman Concept, η οποία μάλιστα θα αποτελέσει, πίσω ακριβώς από το νέο Cooper, την αφετηρία της γκάμας Mini. Όσον αφορά το τρίτο νέο μέλος της οικογένειας, ασφαλείς… προβλέψεις προς το παρόν δεν υπάρχουν. Λέτε να πρόκειται για ένα μοντέλο που θα αποτελέσει την αναβίωση του θρυλικού Moke και θα βασίζεται στο πρωτότυπο Beachcomper που είδε το φως της δημοσιότητας το 2009; Ίδωμεν!

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook