Αυτό υποστηρίζουν οι αστυνομικοί της Aσφάλειας και όπως φαίνεται από τα περιστατικά εγκληματικότητας που αντιμετωπίζουν καθημερινά, αλλά και από τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν δίκιο!

Το 2011 σε ολόκληρη τη χώρα οι αστυνομικοί, σύμφωνα την ΕΛ.ΛΑΣ κατέσχεσαν σε διάφορες υποθέσεις, 1.735 όπλα όλων των τύπων, από καλάσνικοφ, σκόρπιον, ούζι, πιστόλια, περίστροφα, καραμπίνες μέχρι και αεροβόλα, ενώ το 2006 είχαν κατασχεθεί 1.122 όπλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb.gr.

Θα μπορούσε δηλαδή το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε το 2011, να αποτελεί τον οπλισμό ενός ολόκληρου Τάγματος του στρατού! Από αυτά τα 172 κατασχεμένα όπλα είναι αυτόματα (δηλαδή καλάσνικοφ, υποπολυβόλα mp 5, ούζι), 549 είναι πιστόλια και 126 περίστροφα!

Και μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε εάν με νομοθετική πρωτοβουλία μέσα στο 2011 του Χρήστου Παπουτσή δεν είχε μετατραπεί σε κακούργημα από πλημμέλημα η χρήση αλλά και η μεταφορά καλάσνικοφ ! 

Ληστείες ακόμη και σε περίπτερα με καλάσνικοφ! 

Συμμορίες κακοποιών ληστεύουν τράπεζες, χρηματαποστολές, καταστήματα, ακόμη και περίπτερα με καλάσνικοφ, ενώ όταν τα θύματα τους αντιδράσουν, δεν διστάζουν να πυροβολήσουν εναντίον τους.

Θανάσιμο κίνδυνο αντιμετωπίζουν και οι αστυνομικοί, αφού ριπές από καλάσνικοφ από κοντινή απόσταση δεν τις σταματάνε ούτε τα αλεξίσφαιρα γιλέκα! Και βέβαια όταν κάποιος δεχθεί σφαίρα των 7.62 mm από το πολεμικό όπλο ΑΚ - 47 (είναι το κωδικό όνομα του καλάσνικοφ), πολύ δύσκολα επιβιώνει...

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον την περασμένη εβδομάδα έγιναν τρεις ληστείες με καλάσνικοφ στην Αττική με απολογισμό δύο νεκρούς, έναν ιδιοκτήτη εταιρείας διανομής πετρελαίου στα Άνω Λιόσια, έναν νεκρό κακοποιό και έναν τραυματία αστυνομικό σε συμπλοκή στα Μέγαρα!