Μια άρτια διοργάνωση που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των αθλητών που ξεπέρασαν τους 3.000. Άνδρες, γυναίκες κάθε ηλικίας και παιδιά μετείχαν σ’ ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που προάγει τον μαζικό αθλητισμό και αναδεικνύει τον τοπικό πολιτισμό, καθώς και την αξία του εθελοντισμού, αφού για ακόμη μια φορά η προσφορά δεκάδων εθελοντών οδήγησε στο τελικό επιτυχημένο αποτελέσμα.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η αναφορά του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, όταν κλήθηκε να χαιρετίσει τη φετινή διοργάνωση, επισημαίνοντας πως «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Στους αθλητές, τις αθλήτριες, αλλά πάνω απ’ όλα, σε εσάς που δουλέψατε, στο Σύλλογο. Γιατί αποδεικνύετε πως μπορούμε να ξανακτίσουμε το Αρκαλοχώρι. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε. Είμαστε δίπλα σας. Συγχαρητήρια».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης από την αφετηρία έδωσε την εκκίνηση για τους χιλιάδες συμμετέχοντες του ημιμαραθωνίου. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 21 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης στις 9:10 το πρωί, των 10 χιλιομέτρων με  εκκίνηση στις  8:50 το πρωί, των 5 χιλ. με εκκίνηση στις 12:10 το μεσημέρι, των 1000 μέτρων για παιδιά με εκκίνηση στις 9:20, καθώς και αγώνες 200 μέτρων για ΑΜΕΑ.

Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου ( ΑΘΛΗ.Σ.Υ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος και των πολιτιστικών συλλόγων Αρκαλοχωρίου, Βόνης, Θραψανού, Γαλατά, Χουμερίου και Ζωφόρων. Η αθλητική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Στους αγώνες ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβυζάκης, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων.  

Nικητής στους άνδρες αναδείχθηκε o Βέλγος δρομέας Paquet Amaury, ενώ στις γυναίκες η Βασιλική Κωνσταντινόπουλου, τερμάτισε πρώτη στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης 2022.

Ο Υφυπ. Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έτρεξε στα 5 χιλιόμετρα

Ο κ. Αυγενάκης έδωσε συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή, στους τοπικούς φορείς για την καθοριστική συμβολή τους και στην Περιφέρεια Κρήτης για τη συνδιοργάνωση υπογραμμίζοντας ότι ένα χρόνο μετά τα πλήγματα που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός, το Αρκαλοχώρι στέκεται όρθιο, επουλώνει τις πληγές του, επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα και διψά για εκδηλώσεις όπως η σημερινή, με χαμόγελα, αισιόδοξα μηνύματα και θετική ενέργεια.

«Στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης και τους παράλληλους αγώνες 10χλμ, 1.000μ για παιδιά και ΑΜΕΑ 200 μέτρων (των 5 χλμ αργότερα το μεσημέρι, όπου θα συμμετάσχω) μαζί με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη, την κορυφαία μαραθωνοδρόμο της χώρας μας, Μαρία Πολύζου και τον πρόεδρο του διοργανωτή Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου, Γιώργο Αλεβιζάκη.

Με περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες, ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης, επιστρέφει καλύτερος από ποτέ, προάγοντας τον δρομικό αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Ένα χρόνο μετά τα πλήγματα που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός, το Αρκαλοχώρι στέκεται όρθιο, επουλώνει τις πληγές του, επιστρέφει στην κανονικότητα και με την έμπρακτη και συνεχή στήριξή μας, αναβαθμίζει την αθλητική κουλτούρα της ευρύτερης περιοχής, προβάλλει το νησί μας και ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό.

Πολλά συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή, στους τοπικούς φορείς για την καθοριστική συμβολή τους και στην Περιφέρεια Κρήτης για τη συνδιοργάνωση. Μπράβο σε όλους.​»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook