Τέσσερις Έλληνες-μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην κατοχή και διακίνηση κάνναβης, στο Ρέθυμνο συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (5/10).

Αυτό συνέβη έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και εξελίχθηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν την Τρίτη (4/10) το βράδυ, δύο από τους Έλληνες (41χρονος και 51χρονος) να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ οι άλλοι δύο ημεδαποί (25χρονος και 26χρονος) επέβαιναν σε δύο διαφορετικά Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα τα οποία προπορευόταν και ακολουθούσαν το Ι.Χ.Ε., ελέγχοντας για ενδεχόμενη αστυνομική παρουσία. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των τεσσάρων ατόμων ήταν ο πατέρας με τους δύο γιους του και ένας ακόμα συνεργός.

Στη συνέχεια, τα 4 άτομα μετέβησαν σε ερημική τοποθεσία σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου όπου απέκρυψαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον εν λόγω χώρο από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε πυκνή βλάστηση, δέκα (10) σακούλες, οι οποίες περιείχαν συνολικά ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους σαράντα επτά (47) κιλών και εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Πρωινές ώρες της Τετάρτης (5/10) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης με τη συμμετοχή αστυνομικών των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους και στα οχήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι με τον γεμιστήρα του
  • 33 φυσίγγια,
  • 36,9 γραμμάρια κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των 1.280 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • 4 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και διευκόλυνσης τέλεσης εγκλήματος.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook