Και ενώ μέχρι τώρα τα πράγματα ήταν σχετικώς ήσυχα σε σχέση με το “ποιος” ή “ποιοι” θα είναι εκείνοι που θα μπορούσαν (εμπράκτως) να διεκδικήσουν τον δήμο Χανίων με αντίπαλο τον νυν δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα αρχίζει κάτι να κινείται.

΄Ήδη, οι φήμες αρχίζουν να “φουντώνουν” ότι ο δήμαρχος Πλατανιά (για τρεις μάλιστα θητείες) Γιάννης Μαλανδράκης αρχίζει να το σκέφτεται πολύ σοβαρά και ότι οι συνθήκες ωριμάζουν για να κατέβει “διεκδικητής” του δήμου Χανίων, κάτι που επίσης “έπαιξε” για κάποιο διάστημα ενόψει εκλογών του 2019, αλλά τελικά δεν προχώρησε τότε για διάφορους, διαφορετικούς λόγους.

Η πλευρά Μαλανδράκη πάντως, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν επιβεβαιώνει το παραμικρό, αλλά, ταυτόχρονα, δεν διαψεύδει και αυτό είναι κάτι που επίσης θα πρέπει να εκτιμηθεί αναλόγως, όχι φυσικά να θεωρηθεί ως δεδομένο. Επίσης, προς το παρόν διαψεύδεται από την πλευρά Μαλανδράκη ότι έχουν ξεκινήσει διερευνητικές κινήσεις στον δήμο Χανίων.

Όπως μάλιστα, δηλώνει ο ίδιος ο Γιάννης Μαλανδράκης σε δημόσιες συζητήσεις του, οι όποιες αποφάσεις του θα ανακοινωθούν τον προσεχή Φεβρουάριο του 2023, ίσως και νωρίτερα αναλόγως των πολιτικών συνθηκών που θα επικρατούν εκείνη την περίοδο.

Και εδώ όμως έχουμε το εξής “οξύμωρο”…

Μολονότι ο ίδιος ο Γιάννης Μαλανδράκης δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει (πάντα παίζει και το ενδεχόμενο να ξανακατέβει για δήμαρχος Πλατανιά σε 4η θητεία!) το κλίμα είναι εξαιρετικά “υπέρ” του και μόνο με τις φήμες ότι πρόκειται να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Χανίων. Οι πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν ότι, ήδη, ακόμα και ενεργά αυτοδιοικητικά στελέχη του δήμου Χανίων έχουν μιλήσει μαζί του, αφενός για να “τσεκάρουν” τις προθέσεις του, αφετέρου για να του δηλώσουν ότι θα είναι μαζί του σε περίπτωση που αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο. Το ίδιο συμβαίνει και με πολύ κόσμο, ενεργό και γνωστό στην τοπική κοινωνία των Χανίων που εκφράζονται θετικά προς το πρόσωπό του νυν δημάρχου Πλατανιά. Μια ιδιαίτερα θετική “αύρα” προς τον Γιάννη Μαλανδράκη, η οποία βέβαια σε μια εκλογική διαδικασία, σκληρή, πολυμέτωπη και πολυποίκιλη, δεν ξέρουμε αν φτάνει (αφενός), αφετέρου ο ίδιος δεν έχει λάβει ακόμα ουδεμία απόφαση…

Και κάτι ακόμα που δηλώνει ότι ο Γιάννης Μαλανδράκης είναι -αν μη τι άλλο- περιζήτητος:

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, το προηγούμενο διάστημα του έγινε “ανοιχτή πρόσκληση” από το ΚΙΝΑΛ να είναι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της άνοιξης. Ο ίδιος ο Γιάννης Μαλανδράκης αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση, εκτός κι αν αλλάξει συγκλονιστικά κάτι το επόμενο διάστημα.

Να σημειώσουμε πάνω στο παραπάνω, ότι αν ένας δήμαρχος αποφασίσει να κατέβει για βουλευτής πριν λήξει η θητεία του, τότε παραιτείται από δήμαρχος και η παράταξή του, με εσωτερικές διαδικασίες εκλέγει νέο δήμαρχο για το υπόλοιπο της θητείας. Αν ο (πρώην πλέον) δήμαρχος δεν εκλεγεί βουλευτής, δεν έχει το δικαίωμα να επιστρέψει ως δήμαρχος. Αυτό πρέπει επίσης να συνεκτιμηθεί…

Εκείνο πάντως που διαφαίνεται είναι ότι το “ήρεμο” σκηνικό (μέχρι σήμερα) στον δήμο Χανίων, ενδέχεται να υποστεί στο επόμενο διάστημα, αναταράξεις… Οι εξελίξεις προσεχώς…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook