Επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα και σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης η σοκαριστική υπόθεση ασέλγειας καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου των Χανίων σε μαθήτριες του.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος (ουσιαστικά ο συνήγορός του) επικαλέστηκε λόγους ασθενείας, που έγιναν αποδεκτοί από το δικαστήριο, με συνέπεια η δίκη (σε δεύτερο βαθμό) να πάρει αναβολή.

Ο 57χρονος (τότε) καθηγητής συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2019 κατηγορούμενος για ασέλγεια ανήλικων κοριτσιών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για προσβολή αιδούς ανήλικων κοριτσιών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2018, όταν οι αρχές δέχτηκαν καταγγελίες από ενήλικα σήμερα κορίτσια, ότι ο εν λόγω καθηγητής, προέβει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του, το 2013, που φοιτούσαν στο φροντιστήριο του.

Ο 57χρονος – τότε – καθηγητής είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στην φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2020 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε πέντε ημέρες λόγω και των δεκάδων μαρτύρων οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν, τελικά η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν καταδικαστική για τον Χανιώτη ιδιοκτήτη φροντιστηρίου.

Κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών την οποία έκτοτε εκτίει στις φυλακές Γρεβενών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook