Νέα δεδομένα προκύπτουν σε ό,τι αφορά την απόκτηση των αδιάθετων νέων μετοχών της Παγκρήτιας Τράπεζας, αφού κατατέθηκε πρόταση από μεγάλη επενδυτική εταιρεία, ελληνικών συμφερόντων.

H επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των κ.κ. Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, έστειλε επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, μέσω της οποίας γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών, μέχρι του ποσού των εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ!

Αυτές οι νέες μετοχές προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, όπως αυτή αποφασίστηκε στις 5/5/2022 από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων νέων μετοχών της Παγκρήτιας, ισοδυναμεί σχεδόν με το 33% του μετοχικού της κεφαλαίου και αν ή πρόταση προχωρήσει, οι κ.κ. Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκης και Α. Εξάρχου θα είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Άκτωρ Αλέξανδρος Εξάρχου όπου εδώ και αρκετό καιρό λειτουργούν από κοινού επιχειρηματικά, σχεδιάζουν να επενδύσουν από 350 έως 400 εκατ ευρώ στην ελληνική αγορά και ήδη έχουν στην κατοχή τους την εταιρία Ιντρακάτ, όπου έχει πλούσια δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στον κλάδο των κατασκευών, της ενέργειας, στην ανάπτυξη ακινήτων κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την διάθεση των αδιάθετων μετοχών που προέκυψαν μετά την κάλυψη του πρώτου γύρου της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσοστό 35,24%. Αυτό έγινε με την καταβολή συνολικού ποσού ύψους (περίπου) 35 εκατ. ευρώ, μέσω της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook