Μυρτώ Πιπεράκη Μυρτώ
Πιπεράκη

Ριζικές αλλαγές έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων που θα λύσουν τα «χέρια» σε εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά για να κλείσουν ένα ραντεβού στα ιατρεία του νοσοκομείο. Από την Τρίτη 1 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες τα e- rantevou, μια νέα πλατφόρμα στην επίσημη ιστοσελίδα του νοσοκομείου Χανίων που θα δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να κλείσουν γρήγορα, μέσα σε λίγα βήματα από τον χώρο τους ένα ραντεβού για εξέταση σε κάποιο από τα ιατρεία του νοσοκομείου.

«Η νέα αυτή δυνατότητα έρχεται για να γλιτώσει τους πολίτες από την πολύωρη αναμονή σε ουρές έξω από τα ιατρεία για να κλείσουν ένα ραντεβού» όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείο Γιώργος Μπέας.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Μπέας «οι ασθενείς έρχονται από πολύ νωρίς το πρωί και τα διαθέσιμα ραντεβού εξαντλούνται πολύ γρήγορα. Παράλληλα η νέα πλατφόρμα θα δώσει μια ανάσα στο ήδη αρκετά πιεσμένο νοσοκομείο τα οποίο τον τελευταίο χρόνο μόνο δέχτηκε 121.000 ασθενείς στα εξωτερικά του ιατρεία».

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής διοικητής Μάνος Μπολώτης αναφέρθηκε λίγο αναλυτικότερα στη νέα υπηρεσία e-apotelesmata που είναι διαθέσιμη « Και οι δυο νέες υπηρεσίες και τα e-rantevou και τα e-apotelesmata είναι διαθέσιμες στο σάιτ του νοσοκομείου Χανίων. Ο πολίτης με απόλυτη ασφάλεια θα μπορεί να μπαίνει χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet και να κατεβάσει τις εξετάσεις του, ωστόσο αυτή η δυνατότητα δεν θα ισχύει για τους νοσηλευόμενους αλλά μονάχα για τους εξωτερικούς ασθενείς. Το ίδιο θα ισχύει και για τους πολίτες που επιθυμούν να κλείσουν το ραντεβού τους στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία. Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, να υπάρχει ισότιμα πρόσβαση και διαφάνεια».

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της γραμματείας εξωτερικών ιατρείων Νίκος Παπαδομανωλάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις δυο νέες δυνατότητες που θα προσφέρονται στους πολίτες από την ερχόμενη Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδομανωλάκης « Τα e-rantevou θα αφορούν αποκλειστικά την λειτουργία των πρωινών εξωτερικών ιατρείων και η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται με κωδικούς taxisnet. Τη συγκεκριμένη δυνατότητα θα τη βρουν οι πολίτες στην ενότητα e services και θα δίνονται δυο επιλογές – υποκατηγορίες. Η πρώτη θα αναφέρει πληροφορίες και τη διαθεσιμότητα ανά ιατρείο καθώς και αναλυτικές οδηγίες και η δεύτερη υποκατηγορία περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά ραντεβού και η είσοδος στην υπηρεσία θα γίνεται μέσω του gov.gr».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδομανώλακης ξεκαθάρισε τι θα ισχύει από εδώ και στο εξής σχετικά με τα τηλεφωνικά, δια ζώσης και ηλεκτρονικά ραντεβού. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Από 1 Νοεμβρίου θα δίνονται διαθέσιμα στους πολίτες ραντεβού για τα γενικά ιατρεία και ο πολίτης θα μπορεί χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ να κλείσει έως 5 ραντεβού το μήνα σε διαφορετικές ειδικότητες. Τα διαθέσιμα ραντεβού θα ανοίγουν κάθε πρώτη του μήνα και θα εμφανίζεται διαθεσιμότητα για τις επόμενες 30 μέρες. Παράλληλα κάθε πρώτη του μήνα οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εξέταση σε εξωτερικό ιατρείο ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά όχι όμως δια ζώσης. Από την επόμενη μέρα οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στο νοσοκομείο για να κλείνουν το ραντεβού τους.

Παράλληλα ο κ. Παπαδομανώλακης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «οι ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς θα εξυπηρετούνται πάντα κατά απόλυτη προτεραιότητα από το νοσοκομείο καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας της Γραμματεία και των Τακτικών εξωτερικών ιατρείων».

Αναφορικά με τις εξετάσεις ο κ. Παπαδομανωλάκης ενημέρωσε ότι «θα δίνεται στο πολίτη η δυνατότητα να κλείσει ραντεβού για 60 ημέρες».

Τέλος ο κ. Παπαδομανωλάκης ξεκαθάρισε ότι με το νέο σύστημα ο πολίτης θα μπορεί να δει ανά πάσα ώρα και στιγμή τη διαθεσιμότητα των ραντεβού ενώ ο κ. Μπολώτης παρακάλεσε τους πολίτες που ενώ έχουν κλείσει το ραντεβού τους γνωρίζουν ότι δεν θα προσέλθουν να προχωρήσουν σε ακύρωση ώστε να εξυπηρετηθεί κάποιος άλλος που το χρειάζεται.

Βήμα βήμα πως θα κλείσετε το ραντεβού σας

Ο κ. Παπαδομανώλακης προχώρησε σε μια αναλυτική παρουσίαση του τρόπου που ο πολίτης θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Ο πολίτης εισέρχεται στην ενότητα e-rantevou, εισάγει τους κωδικούς taxisnet, στη συνέχεια πληκτρολογεί το ΑΜΚΑ του. Στη συνέχεια θα πηγαίνει στην υπό ενότητα τύπος ραντεβού και θα επιλέγει την κατηγορία πρωινά και στη συνέχεια θα διαλέγει το ιατρείο που τον ενδιαφέρει. Όταν υπάρχει η πράσινη ένδειξη υπάρχει και διαθεσιμότητα ραντεβού. Ο πολίτης διαλέγει την ημέρα και ώρα που τον βολεύει και στη συνέχεια πληκτρολογεί το κινητό του τηλέφωνο και έτσι θα ολοκληρώνεται το «κλείσιμο» του ραντεβού του»

Τέλος ένα info kiosk θα λειτουργεί στο νοσοκομείο όπου οι πολίτες θα μπορούν ανά πάσα ώρα να κλείσουν το ραντεβού τους στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook