Ο συγγραφέας κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου και πλέον βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης μετά από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Σοκαρισμένοι είναι οι συγγραφείς από όσα έγιναν γνωστά για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου. Μεταξύ αυτών και η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη η οποία έγραψε σε δική της ανάρτηση ότι «πιο φριχτό δεν γίνεται».

Η ανάρτησή της:«”Το μυαλό είναι ο στόχος”, έγραφε η Κατερίνα Γώγου, αλλά αυτό έμεινε πίσω πια… Το παιδί είναι ο στόχος! Αυτό ισχύει σήμερα. Πιο φριχτό δεν γίνεται…»

Στη «μαύρη λίστα» βάζουν τον Παπαθεοδώρου η «Εταιρεία Συγγραφέων» και οι «Εκδόσεις Καστανιώτη»

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται στη σύλληψη του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος του εκδοτικού οίκου και τονίζουν πως διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία μαζί του.

Η Εταιρεία Συγγραφέων βάζει με τη σειρά της, στη «μαύρη λίστα» τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αναστέλλοντας την υποψηφιότητα του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren.

Η Εταιρεία Συγγραφέων εξέδωσε ανακοίνωση για τον συγγραφέα, μετά τη σύλληψη του για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Επίσης, καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook