Στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στην Κομοτηνή θα συμμετάσχει ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Η κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει από τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, θα παρουσιάσει την κεντρική εισήγηση με τις προτάσεις και τις θέσεις των δήμων της χώρας για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το θεσμό. Τις εργασίες του συνεδρίου έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων.

Το συνέδριο της ΚΕΔΕ, συγκαλείται σε περίοδο πρωτοφανούς και γενικευμένης κρίσης στη χώρα και βρίσκει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμέτωπη με τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού, τις αναμενόμενες παραλείψεις του προγράμματος «Καλλικράτης», τις απαιτήσεις της τρόικα για περαιτέρω οριζόντιες περικοπές δαπανών, την μείωση των πόρων της.

Στον αντίποδα οι δήμοι και οι τοπικές αρχές κάνουν αγώνα δρόμου ώστε καθημερινά να εφεύρουν και να υλοποιούν λύσεις, οι οποίες δημιουργούν «αναχώματα», ανακόπτουν τις συνέπειες της κρίσης για τις τοπικές κοινωνίες, ανακουφίζουν τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες πολιτών και χαράσσουν προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, να διαδραματίσει το ρόλο της στην εξυπηρέτηση του πολίτη και με αίσθημα ευθύνης να συμβάλει περαιτέρω στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook