Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να μην βλέπει τα αποτελέσματα που επιθυμεί όταν βρίσκεται σε δίαιτα, και αυτό αποτελεί ένα φυσιολογικό, υγιές μέρος της διαδικασίας. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου μπορεί να μην έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα εξαιτίας κάποιων ύπουλων διατροφικών συνηθειών που δεν έχετε παρατηρήσει.

Όπως και τα τρία λάθη που ακολουθούν παρακάτω και δεν σας αφήνουν να χάσετε τα επιθυμητά κιλά.

Τρώτε υπερβολικά υγιεινά τρόφιμα

Είναι ζωτικής σημασίας να τρώτε τροφές που όχι μόνο σας αρέσουν, αλλά είναι και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, ορισμένοι διαιτολόγοι συνιστούν να μετράτε τις μερίδες σας, προκειμένου να μην ξεπερνάτε τις θερμίδες.

«Ενώ τροφές όπως οι ξηροί καρποί, τα βούτυρα ξηρών καρπών, το χούμους και το αβοκάντο είναι όλες πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, καταπληκτικές τροφές για εσάς, όλες περιέχουν υγιεινά λιπαρά και περιέχουν περισσότερες θερμίδες από άλλους υδατάνθρακες ή πρωτεΐνες», λέει στο eatthis.com η Amy Goodson, συγγραφέας του The Sports Nutrition Playbook και μέλος του Expert Medical Board.

«Πολλοί άνθρωποι που επιθυμούν να χάσουν βάρος σκέφτονται, “αυτές οι τροφές είναι καλές για μένα, οπότε δεν έχει σημασία πόσο από αυτές τρώω”, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Το μέγεθος της μερίδας είναι το κλειδί όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, οπότε το να μετράτε τους ξηρούς καρπούς σας και να μετράτε το φυστικοβούτυρο και το χούμους σας είναι το κλειδί της επιτυχίας».

Δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες

Η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι απαραίτητη για τη συνολική σας υγεία, ειδικά αν βρίσκεστε σε προσπάθεια απώλειας βάρους.

«Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους, επειδή βοηθά στην απώλεια λίπους και στην οικοδόμηση άπαχων μυών, αλλά δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι τρώνε γεύματα που δεν έχουν αρκετή πρωτεΐνη», εξηγεί η Courtney D’Angelo, συγγραφέας στο Go Wellness.

Αυτό το λάθος της μη κατανάλωσης αρκετής πρωτεΐνης συχνά προέρχεται από ανθρώπους που είτε πιστεύουν ότι θα τους κάνει πολύ «ογκώδεις», κάτι που δεν ισχύει, είτε απλά δεν είναι σίγουροι πώς να παίρνουν αρκετή πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

«Οι συστάσεις μου για την αγορά πηγών πρωτεΐνης είναι στήθος κοτόπουλου, μπιφτέκια γαλοπούλας, λουκάνικα κοτόπουλου, ψάρι ή ένα χοιρινό φιλέτο», λέει η D’Angelo. «Το πιθανότερο είναι ότι, αφού φάτε την πηγή πρωτεΐνης σας, θα είστε λιγότερο επιρρεπείς στην κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ ή συνοδευτικών πιάτων που είναι γεμάτα με πολλές θερμίδες, ζάχαρη, επεξεργασμένα δημητριακά και ούτω καθεξής».

Μαγειρεύετε με πάρα πολύ λάδι

Το είδος του λαδιού αλλά και η ποσότητα που χρησιμοποιείτε μπορεί να έχει ύπουλο αντίκτυπο στους στόχους σας για απώλεια βάρους. «Το λάδι είναι ένα από εκείνα τα συστατικά που κάνουν την θερμιδική πυκνότητα ενός τροφίμου να αυξάνεται σημαντικά και γρήγορα», τονίζει η Trista Best, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στο Balance One Supplements.

Μπορείτε να μειώσετε την πρόσληψη λαδιού -και την επακόλουθη πρόσληψη θερμίδων- μετρώντας πόση ποσότητα θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά αν αυτό είναι κάτι που κάνετε με συνέπεια, ή ακόμα και αγοράζοντας ένα δοχείο ψεκασμού λαδιού για να το χρησιμοποιείτε αντί να ρίχνετε λάδι από μπουκάλι.

Το μαγείρεμα χωρίς καθόλου λάδι είναι, επίσης, μια επιλογή. «Για παράδειγμα, όταν σοτάρετε λαχανικά, δεν είναι ασυνήθιστο να χρησιμοποιήσετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή βούτυρο για να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Ωστόσο, το σοτάρισμα με νερό είναι εξίσου αποτελεσματικό χωρίς να κάνει ένα κατά τα άλλα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πιάτο θερμιδογόνο», εξηγεί η Best.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook