Όλες οι υπηρεσίες του Ηρακλείου αναμένεται να παραλύσουν, καθώς τόσο ο δημόσιος και ο ευρύτερα δημόσιος τομέας όσο ο ιδιωτικός τομέας προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Πολλά είναι τα σωματεία που συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΕΣΕΕ.

Στον τομέα της υγείας, τόσο οι νοσοκομειακοί όσο και οι ειδικευόμενοι γιατροί έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία. Επίσης και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου συμμετέχει και καλεί τα μέλη της, τους ανέργους, τους εργαζόμενους της χώρας στην απεργία της Τετάρτης.

Και ο εμπορικός κόσμος συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 8 το πρωί της Τετάρτης έως και τις 11 το πρωί, με τους καταστηματάρχες να κατεβάζουν τα ρολά.

Παράλληλα και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων συμμετέχει στην αυριανή απεργία με στόχο την απόκρουση και την ακύρωση κάθε πολιτικής που στοχεύει στην κατάργηση των δικαιωμάτων και που οδηγεί τον κλάδο στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση.

Ωστόσο, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», μετά από απόφαση της ΔΟΕ, καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στις 22 και 23 Φλεβάρη 2011.

Αντιστέκονται στο μισθολόγιο των νέων περικοπών, στην καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, στη μείωση των δαπανών για την παιδεία, στην πολιτική της ύφεσης και της ανεργίας και τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων.

Μάλιστα, σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας στις 10.30 το πρωί, ενώ οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται αύριο, Τετάρτη, με τη συγκέντρωση στο ΕΚΗ και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο πανδημοσιοϋπαλληλικό – πανεργατικό συλλαλητήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook