φωτο από newsbeast.gr

Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10/11) έπειτα από το σήμα που έστειλαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για έναν ύποπτο επιβάτη, ο οποίος ίσως να έχει επιβιβαστεί σε πτήση από την Αθήνα για το Ντουμπάι ή για τη Νέα Υόρκη.

Η πτήση με προορισμό για το Ντουμπάι κλήθηκε να επιστρέψει την ώρα που ήταν σε φάση τροχοδρόμησης στο Ελ. Βενιζέλος, ενώ εκείνη για τις ΗΠΑ είχε ήδη απογειωθεί και τη στιγμή που πετούσε πάνω από τη Σαρδηνία έκανε «στροφή» για να επιστρέψει με τη συνοδεία δύο F-16 στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στην έρευνα των επιβατών και των δύο αεροπλάνων δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, ούτε και ο επιβάτης για τον οποίο είχαν πληροφορίες οι ΗΠΑ.

Ο συγκεκριμένος «ύποπτος» εντοπίστηκε τελικά σε περιοχή της Αθήνας, καθώς δεν είχε μπει σε καμία από τις δύο πτήσεις και αυτή τη στιγμή κρατείται από τις Αρχές. Πρόκειται για έναν 35χρονος άνδρα που έχει τουρκική υπηκοότητα (αραβικής καταγωγής), ο οποίος μένει μόνιμα στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια.

Ο 35χρονος έχει κάνει αίτηση ασύλου, η οποία έχει εγκριθεί με μία προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα μας. Παράλληλα, η οικογένειά του μένει μόνιμα στις ΗΠΑ και είχε καταθέσει πρόσφατα τα χαρτιά του στην πρεσβεία για βίζα, προκειμένου να ταξιδέψει στην Αμερική.

Με την έως τώρα έρευνα των Αρχών δεν προκύπτει κάποιο ύποπτο στοιχείο, ωστόσο η εξέτασή του συνεχίζεται.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook