Η πιο αξέχαστη στιγμή στο ανοιξιάτικο fashion show του Παρισιού ήταν αναμφισβήτητα ο φόρος τιμής του Jean Paul Gaultier στην Amy Winehouse.

Ο «ασεβής» Γάλλος σχεδιαστής αφιέρωσε την κολεξιόν του στην αδικοχαμένη τραγουδίστρια. Τα μοντέλα του εμφανίστηκαν στην πασαρέλα με μαλλιά σφηκοφωλιά, μαύρο eyeliner και κρατώντας τσιγάρο στο χέρι. Οι εξαιρετικά αδύνατες… καλλονές του Gaultier παρουσίασαν τις δημιουργίες του υπό τον ήχο της φωνής της Amy Winehouse.

Ο ίδιος ο σχεδιαστής μιλώντας για την κολεξιόν του είπε: «Νομίζω πως η Amy Winehouse ήταν ένα αυθεντικό fashion icon και το στιλ της δεν έχει τιμηθεί από τα περιοδικά μόδας μετά το θάνατό της από τον περασμένο Ιούλιο».

Η οικογένεια όμως της Winehouse δεν φαίνεται να συμμερίζεται το πάθος του σχεδιαστή για την Amy. O πατέρας της μάλιστα εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του για την «ατυχή και ασεβή» επιλογή  του σχεδιαστή.

«Η οικογένειά μου ταράχτηκε βλέποντας τα μοντέλα να αναβιώνουν μέσα από το στιλ και το image της Amy. Εχουν περάσει μόλις έξι μήνες από το θάνατό της και δεν είναι ωραίο να πουλάς ρούχα με αυτό τον τρόπο. Είμαστε υπερήφανοι που η Amy έγραψε τη δική της ιστορία στη μόδα αλλά τα τσιγάρα, τα μαύρα πέπλα και η φωνή υπόκρουση στην επίδειξη δεν είναι κάτι που τιμά τη μνήμη της», είπε χαρακτηριστικά στη Sun o πατέρας της Amy.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook