Όσο συγκεντρωμένοι κι αν ήμασταν στον στόχο και στον προορισμό, οι περισσότεροι καταλήξαμε λίγο παραπέρα από εκεί που -όταν ξεκινούσαμε- ονειρευόμασταν να φτάσουμε.

Κοιτώντας προς τα πίσω μπορούμε να δούμε καθαρά τις στροφές στις οποίες ξωκείλαμε, τα μέρη που σίγουρα δε θα ξαναπηγαίναμε ποτέ, τους ανθρώπους που από τύχη πέσαμε πάνω τους κι εκείνους που παρακάμψαμε, τις χειρότερες αναμνήσεις στα μέρη που προσπαθούσαμε να πάμε από καιρό, επιτυχίες που δεν απολαύσαμε, αποτυχίες που μας βρήκαν εκεί που δεν το περιμέναμε.

Στον υπαρξιακό μας χάρτη, το σημείο που τελικά βρεθήκαμε απέχει πολύ από το σημείο που θέλαμε να φτάσουμε. Η απόσταση που μας χωρίζει από αυτό είναι χειροπιαστή, και για αρκετούς δυσβάσταχτη. Κι εκεί πια τα πράγματα δυσκολεύουν. Ποιο ήταν το σημείο που καθόρισε την πορεία μας; Είναι οι ευκαιρίες που δε μας δόθηκαν, ή αυτές που αρπάξαμε; Οι επιλογές που κάναμε ή αυτές που απορρίψαμε; Οι καταστάσεις που περάσαμε, ή αυτές που παρακάμψαμε;

Τα μαθηματικά ορίζουν το σημείο καμπής ως τη στιγμή που μία συνάρτηση αλλάζει πρόσημο. Στη ζωή, στην καριέρα και στον έρωτα αυτό το σημείο ορίζεται ως η στιγμή που καταλήγουμε με την πλάτη στραμμένη προς τον στόχο.

Σε κάθε περίπτωση, μία ζωή άξια διήγησης έχει σημεία καμπής, και φέτος στο TEDxChania θα τα δούμε ένα προς ένα.

Κλείσε σήμερα τη θέση σου ,εξασφάλισε μία από τις περιορισμένες θέσεις και γνώρισε τους φετινούς ομιλητές πρώτος μέσα από την σελίδα του event !

Link εισιτηρίων: http://bit.ly/3DVUDuS

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook