Να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση στον Κορυδαλλό με περιοριστικούς όρους, (και) για λόγους υγείας, ζητεί, με αίτηση που κατέθεσε στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο ηγούμενος Εφραίμ.

Η προφυλάκισή του ηγούμενου, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, έγινε παραμονές των Χριστουγέννων και αφορούσε στην υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, για την οποία ο Εφραιμ αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στην αίτησή του, ο ηγούμενος αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση των... ιερών ανταλλαγών και αναφέρει πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με όρους γιατί, εκτός των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δεν είναι ύποπτος φυγής από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η ανακρίτρια κυρία Καλού είχε την άποψη ότι ο ηγούμενος θα πρέπει να προφυλακιστεί, γιατί είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Την αίτηση του ηγούμενου θα κρίνει η ανακρίτρια, κατόπιν σχετικής πρότασης που θα της υποβάλλει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών.


protothema.gr