Αίτηση προς την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων για να κληθούν η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και ο ανάδοχος εργολάβος του έργου κατασκευής αντλιοστασίου ακαθάρτων έτσι ώστε να σταματήσει το έργο, κατέθεσε κάτοικος της περιοχής του Σταυρού.

Όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr πρόκειται για το ένα από τα τρία αντλιοστάσια που προβλέπονται να κατασκευαστούν στην περιοχή του Σταυρού στο πλαίσιο του έργου δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου που θα συνδέει τον Σταυρό με τον βιολογικό καθαρισμό των Χανίων.

Όπως υποστηρίζει στην αίτησή του ο κ. Σωτήρης Μαρινάκης, με την κατασκευή του αντλιοστασίου (Α44 στον χάρτη)  συντελείται «περιβαλλοντικό έγκλημα» στην παραλία της «Παχειάς άμμου» (είναι η παραλία δυτικά της κεντρικής παραλίας του Σταυρού).

Μάλιστα αναφέρει ότι η κατασκευή θα είναι «βαρέως τύπου αφού θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Σταυρού», (κάτι που δεν ισχύει καθώς το έργο προβλέπει ακόμη δύο αντλιοστάσια στον Σταυρό για την προώθηση των ακαθάρτων υδάτων προς τον βιολογικό καθαρισμό).

(Με κλικ πάνω στις φωτο δείτε τις σε μεγέθυνση)

Ο κ. Μαρινάκης στο έγγραφό του προς την Εισαγγελέα, επικαλείται ρύπανση από τις αναθυμιάσεις και μόλυνση των νερών της θάλασσας επισημαίνοντας πως «το συγκεκριμένο έργο στην ουσία του ακυρώνει – καταργεί την χρήση παραλίας, υποβαθμίζει επικίνδυνα και οριστικά το περιβαλλοντικό ισοζύγιο σε σχέση με άλλες παρακείμενες τουριστικές περιοχές, αφού θα υπάρξει μια αλυσιδωτή αντίδραση αρνητικών σχολίων…..»

Υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο θέμα η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη επεσήμανε στο Flashnews.gr πως για την υλοποίηση του έργου έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες μελέτες, οι οποίες και έχουν εγκριθεί και ειδικά οι γεωτεχνικές που αφορούν στο υπέδαφος καθώς τα αντλιοστάσια θα είναι υπόγεια και δεν θα υπάρχει οπτική ή οποιαδήποτε άλλη όχληση, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα υπόγεια αντλιοστάσια που λειτουργούν ακόμη και μέσα στην παλιά πόλη των Χανίων.

Μάλιστα επεσήμανε ότι με την λειτουργία του έργου της αποχέτευσης θα αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά η περιοχή καθώς καταργούνται οι βόθροι που υπάρχουν τώρα σε σπίτια και επιχειρήσεις και τα λύματα θα οδηγούνται στον βιολογικό καθαρισμό Χανίων.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook