Στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στα Νεροκούρου, στις 11 το πρωί της Πέμπτης (1/12) θα γραφεί η τελευταία πράξη του δράματος με την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους αλλά και όλους όσοι γνώρισαν και αγαπούν την αδικοχαμένη Έμμα, να την συνοδεύουν στην τελευταία της κατοικία στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Παναγίας.

Στο μεταξύ ήδη τέσσερις ασθενείς αντιμετωπίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία χάρη στην δωρεά ζωής της 21χρονης Χανιώτισσας και των γονιών της.

Η καρδιά της χτυπά στο στήθος μιας 40χρονης γυναίκας στην Αθήνα, το ήπαρ της μεταμοσχεύτηκε σε 65χρονο στην Θεσσαλονίκη, το ένα της νεφρό σε 55χρονη επίσης στην Θεσσαλονίκη, ενώ το δεύτερο νεφρό μεταμοσχεύεται σε ασθενή στην Αθήνα.

Επίσης οι κερατοειδείς χιτώνες από τα όμορφα μάτια της 21χρονης βρίσκονται στην Τράπεζα Οφθαλμών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξευρεθούν κατάλληλοι λήπτες.

Όμως ειδικά και σε ότι αφορά στην μεταμόσχευση της καρδιάς της Έμμας, η οποία πλέον χτυπά στο στήθος μιας 40χρονης μητέρας ενός παιδιού που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, ίσως είναι σημαδιακό το ότι την μεταμόσχευση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, πραγματοποίησαν δύο Κρητικοί καρδιοχειρουργοί.

Πρόκειται για τον Χανιώτη Νεκτάριο Κογεράκη και τον Ρεθυμνιώτη Θεμιστοκλή Χαμογεωργάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook