Μετά τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες, το Μουσείο Καζαντζάκη προσφέρει στους μικρούς του φίλους μια νέα δράση, την Παιδική Λέσχη «Καλικαζαντζάκια».

Η Λέσχη απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά, με σκοπό να τα ελκύσει σε ομαδικές δράσεις στο μουσειακό χώρο, αλλά και εκτός αυτού. Εκδρομές, εργαστήρια, εκδηλώσεις διασκέδασης και βιωματικής μάθησης και προγράμματα για όλη την οικογένεια, είναι μερικές από τις δράσεις που θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της η Λέσχη.

Η πρώτη δράση για τα «Καλικαζαντζάκια» θα είναι η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 8-10 ετών, η οποία θα λειτουργήσει με τη συνεργασία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, όπου και η έδρα του Μουσείου. Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης για τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή, θα γίνει την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012.

Με την παρούσα δράση επιδιώκεται η υποστήριξη μιας μακροπρόθεσμης σχέσης και επαφής μεταξύ του Μουσείου και της τοπικής κοινωνίας.

Για το λόγο αυτό, η Λέσχη Ανάγνωσης δεν θα περιοριστεί στους χώρους του Μουσείου, αλλά μικρές ομάδες παιδιών, με την καθοδήγηση εθελοντών εκπαιδευτικών του Δήμου, θα συναντιώνται στο Μουσείο, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Πύργου και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στις Αρχάνες, με κοινή συνιστώσα την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Συνεχίζεται με επιτυχία και τη νέα χρονιά η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα βασίζονται στις συλλογές του ανακαινισμένου Μουσείου και απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου.
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα παρακάτω στοιχεία:

Τηλ.: 2810 741689, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
6946839569, Μαλλιαράκη Στέλλα, Μουσειοπαιδαγωγός
Fax: 2810 742232, e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook