Φώτο αρχείου

Μια δυσάρεστη έκπληξη κλήθηκε να αντιμετωπίσει το προσωπικό του νηπιαγωγείου Πλατανιά, το πρωί της Τρίτης (6/12). Μπαίνοντας στο κτήριο διαπίστωσαν ότι η πόρτα ήταν, εν μέρει, παραβιασμένη και ότι διαρρήκτες είχαν εισέλθει εντός όπου και έκλεψαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Πιο συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί 4 tablets τα οποία μάλιστα είχαν δοθεί από τον δήμο Πλατανιά πρόσφατα, στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης, καθώς επίσης και χρηματικό ποσό που προορίζοντας για την αγορά υλικών του νηπιαγωγείου αλλά και για τη διοργάνωση εκδρομών.

Ο εσωτερικός χώρος του νηπιαγωγείου ήταν εμφανώς ανάσταστος, με τους δράστες να ψάχνουν σε διάφορα σημεία, σε συρτάρια, ντουλάπες κτλ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πήραν ακόμα και γλυκίσματα τα οποία και δίδονται σε μαθητές!

Το ΑΤ Πλατανιά διενεργεί την προανάκριση, λαμβάνει καταθέσεις, ενώ κινείται για την εύρεση των δραστών.

Μετά από επικοινωνία του Flashnews.gr με εκπαιδευτικό του νηπιαγωγείου, τα παιδιά πήγαν κανονικά σήμερα στο νηπιαγωγείο, ωστόσο υπάρχει μια σχετική αναστάτωση, καθώς διεξάγεται και η έρευνα της αστυνομίας. Αναμένοντας δηλαδή τα αποτελέσματα των ερευνών.

Σύμφωνα μάλιστα με την εκπαιδευτικό μια από τις πρώτες κινήσεις που θα γίνουν θα είναι η αλλαγή της πόρτας, ώστε να είναι πλήρως ασφαλής.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είναι το μοναδικό στον δήμο και βρίσκεται κοντά στο παλιό γήπεδο Πλατανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook