Επτά χρόνια μετά την αναβίωσή της με κινεζικά κεφάλαια, η φημισμένη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Borgward κατεβάζει για δεύτερη φορά στην ιστορία της ρολά.

Η Borgward ιδρύθηκε το 1890 στη Βρέμη και γνώρισε τεράστια επιτυχία, αποτελώντας την τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, καθώς μετά το τέλος του B’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν κατάφερε να αντέξει τον ανταγωνισμό και να μετασχηματιστεί σε έναν μαζικό κατασκευαστή οχημάτων με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει το 1961.

borgward

Η καρδιά της Borgward άρχισε να χτυπά ξανά το 2008 με την ίδρυση του Borgward Group AG στη Λουκέρνη και εν συνεχεία τη μεταφορά της έδρας του στη Στουτγάρδη. Σχεδόν επτά χρόνια μετά και με τη χρηματοδότηση της κινεζικής BAIC, η Borgward παρήγαγε και πάλι αυτοκίνητα τα οποία είχαν τελικό προορισμό την αγορά της Κίνας.

Όλες οι σύγχρονες προτάσεις της Borgward κατασκευάζονταν στην Κίνα, ωστόσο, στα πλάνα της γερμανικής φίρμας ήταν και η δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής στη Βρέμη.

borgward

Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν συνέβη ποτέ, καθώς το βαρύ όνομα της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν αποδείχθηκε αρκετό ώστε να την κρατήσει στη ζωή.

Στην καλύτερη, από πλευράς πωλήσεων, χρονιά της, η Borgward κατάφερε να διαθέσει στην Κίνα μόλις 55.000 πωλήσεις, αριθμός εξαιρετικά χαμηλός για τα δεδομένα της συγκεκριμένης αγοράς.

Για δεύτερη, λοιπόν, φορά στην ιστορία της, η Borgward χρεοκοπεί και καλείται πλέον να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά της στοιχεία ώστε να καλύψει ένα μέρος των οφειλών της.

carandmotor.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook