Τα ζητήματα Πυροπροστασίας αλλά και πρόληψης στο Δήμο Φαιστού, τέθηκαν επί τάπητος στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση που πραγματοποίησε με τη Δήμαρχο Φαιστού ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αρχιπύραρχος Χρήστος Μπουραντάς.

Ο Διευθυντής συνάντησε τη δήμαρχο στο γραφείο της στις Μοίρες, ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή αναφορικά με την πυροπροστασία.

Η δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Μπουραντά αναφορικά με τις προσπάθειες και δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Φαιστού, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης, αναφορικά με την πυροπροστασία. Η κ. Πετρακογιώργη έκανε εκτενείς αναφορές τόσο στο πρόγραμμα «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους», όσο και στην καινοτόμα δράση του Δήμου Φαιστού για τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου Πολιτικής Προστασίας. Μεγάλη έμφαση έδωσε παράλληλα η δήμαρχος στις σημαντικότατες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην ενεργοποίηση των πολιτών, στις σημαντικότατες προσπάθειες αλλά και στην τεράστια συμβολή τους σε συνεργασία με το δήμο, κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης πυρκαγιών στο Δήμο Φαιστού το καλοκαίρι.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής εκτίμησε ιδιαίτερα θετικά την ενεργοποίηση του Δήμου, αλλά και την συμβολή και συνεργασία των δημοτών. Ο κ. Μπουραντάς ανέφερε πως η συνεργασία με τους πολίτες, αλλά και η πρόληψη αποτελούν εχέγγυα ακόμα καλύτερης και αποτελεσματικότερης δράσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο κ. Μπουραντάς επιπρόσθετα, εξέφρασε την πρόθεση της υπηρεσίας του να αξιοποιήσει την ηλεκτρονική λίστα εθελοντών και να πραγματοποιήσει στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης, λίγο πριν την αντιπυρική περίοδο.

Η Δήμαρχος συμφώνησε απόλυτα με τις προθέσεις και την προοπτική του Διευθυντή, προτείνοντας η σειρά νέων ενημερωτικών δράσεων να πραγματοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο ή το Μάιο.
Δήμαρχος και Περιφερειακός Διευθυντής ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, με στόχο να προγραμματιστεί και να οργανωθεί ένα πλήρες πρόγραμμα Πυροπροστασίας και συνεργασίας για το Δήμo.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook