Η Αστυνομία συνέλαβε τους δύο υπεύθυνους που είχαν αναλάβει και εργάστηκαν στο έργο μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο 9ο Δημοτικό σχολείο Σερρών, όπου σημειώθηκε η έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 52χρονο εργολάβο του έργου και για τον 43χρονο ηλεκτρολόγο, ενώ η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων, πως τα δύο άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για έκρηξη από αμέλεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία:

«Σήμερα (6 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών».

newsbeast.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook