Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου, Νίκο Αδράμη, ο οποίος ενημέρωσε για το περιστατικό βίας που συνέβη πριν λίγες μέρες στο σχολείο.

Επιπλέον, από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα εκρηκτικά κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Ειδικότερα, η παλαιότητα των κτηριακών υποδομών σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό μαθητών (700) δυσκολεύουν την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

Εκφράστηκε μεγάλη ανησυχία -στο φόντο των χθεσινών τραγικών εξελίξεων στις Σέρρες- για το μέλλον του σχολείου. Θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι στο 1ο ΕΠΑΛ, φοιτούν μαθητές από όλο το νομό Ρεθύμνου, καθώς τα άλλα δυο ΕΠΑΛ του Νομού (Γαράζο και 2ο ΕΠΑΛ) δεν προσφέρουν επαρκείς ειδικότητες.

Στην πορεία, ο προβληματισμός συνεχίστηκε στην συνάντηση με τον σύλλογο διδασκόντων όπου ο Μανώλης Συντυχάκης ανέδειξε τις ευθύνες που έχουν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις- όλων των χρωμάτων- για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.

Τέλος, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που τους θέλουν σκυφτούς και υποταγμένους, χωρίς να «βγάζουν άχνα» για την κατάσταση στην εκπαίδευση και τους κάλεσε να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να βγουν μπροστά, διεκδικώντας όλα όσα έχουν ανάγκη σήμερα αυτοί και οι μαθητές τους σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Το κλιμάκιο του Κόμματος, συναντήθηκε το απόγευμα, συνοδευόμενο από τον Στράτο Μανιαβό, μέλος της ΤΕ Ρεθύμνου και του ΔΣ του ΕΚΡ και την Μάρθα Γκατζιανίδου, στελέχους του ΚΚΕ και μέλους του ΔΣ του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου, με το νεοσύστατο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Στην συνάντηση αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και στο Ρέθυμνο με την σχολική στέγη, το απαράδεκτο καθεστώς των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από την αξιολόγηση .

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις, προσαρμόζουν την Παιδεία στις ανάγκες που υπαγορεύει κάθε φορά το κεφάλαιο. Ελέγχοντας τους καθηγητές, ελέγχουν και την ίδια την γνώση. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των σχολείων διογκώνουν τον ιδιωτικό τομέα και δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας του δημόσιου σχολείου που συνεχώς υποβαθμίζεται. Το ΚΚΕ παλεύει σταθερά για ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Επίσης, με όλες του τις δυνάμεις και μέσα και έξω από την Βουλή, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών για εργασία και μισθό με αξιοπρέπεια με τα οποία κατεβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 15 Δεκέμβρη.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook