Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση κατά συρροή βιασμών του 19χρονου Γιάννη στον Πλατανιά Χανίων.

Η δίκη διεκόπη χθες, πρώτη μέρα του δικαστηρίου για να συνεχιστεί σήμερα με εξέταση του 19χρονου Γιάννη, σε βάρος του οποίου έγιναν οι καταγγελλόμενοι κατά συρροή βιασμοί.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου αποφάσισε να εξεταστεί ο 19χρονος κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία παιδοψυχολόγου.

Θυμίζουμε ότι πέντε είναι τα άτομα που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τα οποία βαραίνουν οι εξής κατηγορίες, όπως αυτές αναγνώστηκαν από τον εισαγγελέα:

  • Ο πρώτος 68χρονος κατηγορούμενος, κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό πάρα φύσιν 20 φορές και για ομαδικό βιασμό πάρα φύσιν 2 φορές.
  • Ο 67χρονος πατέρας του 19χρονου Γιάννη, κατηγορείται για απλή συνδρομή σε τουλάχιστον 19 κατ’ εξακολούθηση βιασμούς, καθώς κατηγορείται ότι γνώριζε για τους βιασμούς αλλά ούτε τους κατήγγειλε ούτε τους απέτρεψε. Επίσης κατηγορείται για πρόκληση σωματικού πόνου και εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία του 19χρονου.
  • Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, ο 72χρονος ιερέας και θείος του 19χρονου, ο 44χρονος δεύτερος ιερέας και ο 42χρονος αδερφός του (ο οποίος είναι ΑμεΑ), κατηγορούνται για 2 κατ’ εξακολούθηση ομαδικούς παρά φύσιν βιασμούς του 19χρονου.

Στην δίκη αναμένεται να καταθέσουν γύρω στους 40 μάρτυρες, μέσω των οποίων αναμένεται να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook