Στιγμές τρόμου και αγωνίας έζησαν το βράδυ της Τετάρτης οδηγοί και επιβάτες τουλάχιστον τριών αστικών και υπεραστικών λεωφορείων στα Άνω Λιόσια, τα οποία παραδόθηκαν στις φλόγες ή καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, που σημειώθηκαν από ομάδες Ρομά, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό εναντίον 16χρονου από αστυνομικό της ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Στην οδό Φυλής στα Άνω Λιόσια, ομάδα Ρομά πυρπόλησε ένα λεωφορείο. Αρχικά πέταξαν πέτρες και προπηλάκισαν τον οδηγό, αναγκάζοντάς τον να κατεβάσει τους επιβάτες. Κατόπιν του έβαλαν φωτιά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Πλήθος εξαγριωμένων Ρομά επιτέθηκαν και σε δεύτερο λεωφορείο στην διασταύρωση Λιοσίων και Μόρνου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές, καθώς πετούσαν πέτρες και έσπασαν τα τζάμια του οχήματος.

«Το σπάσανε, το κάνανε καλοκαιρινό»

Ο ταμίας συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ, Μιχάλης Χριστοφορίδης, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι «στα λεωφορεία εχθές το βράδυ δημιουργήθηκαν δύο περιστατικά» και περιγράφει «το ένα αφορούσε σε ένα λεωφορείο της ΟΣΥ, γραμμή 733. Βγήκαν ξαφνικά στον δρόμο Λιοσίων και Μόρνου κάποιοι αθίγγανοι, το λεωφορείο ήταν με κόσμο μέσα και παιδιά».

«Το σπάσανε, το κάνανε καλοκαιρινό, κινδύνεψε ο οδηγός και ο κόσμος που ήταν μέσα. Συνέβη ένας απίστευτος πανικός στην Αγίου Αθανασίου στο Μενίδι. Κατόπιν εντολής και μετά το δεύτερο περιστατικό που συνέβη στη συνέχεια, κάψανε ένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ στην λεωφόρο Φυλής, δόθηκε εντολή από την διοίκηση και μαζεύτηκαν όλα τα λεωφορεία μέσα για λόγους προστασίας και του δημοσίου συμφέροντος και του κόσμου». Από το πρωί εκτελούνται κανονικά όλα τα δρομολόγια» προσθέτει ο Μιχάλης Χριστοφορίδης, μιλώντας στο newsit.gr.

Ακινητοποίησαν και κατέστρεψαν φορτηγό

Ομάδα αγνώστων ακινητοποίησε και ένα φορτηγό. Μάλιστα αποβίβασαν τον 42χρονο οδηγό με τη βία και έβαλαν φωτιά στο όχημά, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κενές φιάλες υγραερίου. Το φορτηγό καταστράφηκε ολοσχερώς. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι άγνωστοι πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα εναντίων αστυνομικών της ΟΠΚΕ που έσπευσαν στο σημείο, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook