Ο ΟΦΗ ήταν ο κερδισμένος στο κρητικό ντέρμπι της Super League που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Παγκρήτιο με το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου να νικάει με 0-1 τον Εργοτέλη μέσα στην έδρα του και να βρίσκεται μόνος στην 5η θέση του πρωταθλήματος με 32 βαθμούς.

Χρυσός σκόρερ για την ομάδα του ΟΦΗ ήταν ο Φώτης Παπουλής στο 9΄ που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος διώξιμο του Γιοβάνοβιτς και με σούτ έκανε το 0-1 για την ομάδα που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Η εικόνα του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε με τον Εργοτέλη να πιέζει από το πρώτο λεπτό τον ΟΦΗ αλλά η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου ήταν αυτή που κατάφερε στην πρώτη επίσκεψη της στα καρέ του Πίρσον να ανοίξει το σκορ.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε λάθος διώξιμο ο Παπουλής τρύπησε μέσα στην περιοχή του Εργοτέλη και με ωραία προσποίηση και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων στο 9΄ της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια ο Εργοτέλης πίεσε για να ισοφαρίσει άμεσα και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 18΄ και το 23΄ σε κεφαλιά και πλασέ του Κουτσιανικούλη που απέκρουσε όμως εντυπωσιακά ο καταπληκτικός Βεζυρίδης. Ο Εργοτέλης απείλησε και στο 37΄ σε κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς που πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ έχασε μια καλή ευκαιρία για να κάνει το 0-2 με τον Σίσιτς, ενώ στο 50΄ ο Κουτσιανικούλης δέχθηκε κίτρινη κάρτα καθώς σε τζαρτζάρισμα από τον Μπούρμπο μέσα από την περιοχή με τον Σπάθα να θεωρεί ότι ο παίκτης του Εργοτέλη πάει να εκμαιεύσει το πέναλτι.

Στο 54΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι με τον Μπούντιμιρ να μην μπορεί να κάνει το σωστό πλασέ από καλή θέση και εκεί κάπου σταμάτησε η επιθετική τους δραστηριότητα καθώς η σωστή αμυντική διάταξη του ΟΦΗ δεν άφησε περιθώρια στην ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου να απειλήσει την εστία του Βεζυρίδη.

Αντ΄ αυτού ο ΟΦΗ στην κλασική του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 71΄με την κεφαλιά του Σίσιτς μετά το φάουλ του Κάλαϊτζιτς είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Γιαλούσης, Κυριακίδης (61’ Κατσικοκέρης), Γιοβάνοβιτς, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Λεάλ, Δάρλας (83’ Μπρούνο), Κουτσιανικούλης, Ολίσε (70’ Μπέτο).

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Μπούρμπος, Κάλαϊτζιτς, Βάντο, Βερόν (62’ Γαλανόπουλος), Παπουλής (86’ Πίτσος), Σίσιτς, Ζόρντι Λόπεθ, Καμπάνταης (73΄Χόρχε Λόπεθ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook