Η έγκριση του Β1 Σταδίου των υπό εκπόνηση μελετών Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Χανίων αναμένεται να συζητηθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου .

Πρόκειται για την αναθεώρηση & επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Χανίων και των περιαστικών Δήμων Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου και Σούδας (και 1η συμπληρωματική σύμβαση για την ένταξη της ΔΕ Κεραμειών)

Την μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Νέας Κυδωνίας

Την μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Ακρωτηρίου Νομού Χανίων.

Ειδικά σε ότι αφορά στο ΓΠΣ Ακρωτηρίου, αναμένεται μια σημαντική ανατροπή που αφορά στην χωροθέτηση δημοτικού κυνοκομείου στο Καμπάνι, απόφαση η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από κατοίκους και φιλοζωικούς συλλόγους.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Χαζιράκης, η μια από τις τρεις επιτροπές παρακολούθησης της μελέτης εισηγείται να μην δημιουργηθεί το κυνοκομείο στο Καμπάνι, λόγω του ότι η δημοτική έκταση βρίσκεται κοντά στον οικισμό, λόγος για τον οποίο άλλωστε υπήρχαν και οι αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την επιτροπή, θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι χώροι, είτε στην περιοχή του Κουρουπητού η οποία είναι μακριά από οικισμούς και ήδη λειτουργεί το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ, είτε σε άλλη περιοχή.

Η συζήτηση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς – όπως είπε ο κ. Χαζιράκης – η εισήγηση της δημοτικής αρχής θα είναι να μην αλλάξει η χωροθέτηση και να ισχύσει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία είχε ληφθεί τα…..ξημερώματα της 20ης Φεβρουαρίου 2020.

Στο μεταξύ το κυνοκομείο, το οποίο ο δήμος Χανίων το είχε εντάξει στο πρόγραμμα Φιλόδημος, βρίσκεται στον «αέρα».

Δείτε εδώ όλα τα ρεπορτάζ για το θέμα

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook