Ναπολέων Σαραντίδης Ναπολέων
Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

Στα τέλη Νοεμβρίου δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι αποφάσεις των Διευθύνσεων Δασών  στην Κρήτη με την κύρωση των αναρτημένων δασικών χαρτών Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Για κάποιες περιοχές η κύρωση είναι οριστική και για άλλες μερική καθώς είναι σε εκκρεμότητα η εξέταση ενστάσεων.

Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρεται και στις αποφάσεις στους χάρτες  «αποτυπώνονται με:

α. με πράσινο περίγραμμα και πράσινη διαγράμμιση, τα τμήματα που αποτελούν δασικές εν γένει εκτάσεις των παρ. 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979.

β. με κίτρινο περίγραμμα και κίτρινη διαγράμμιση, τα τμήματα που αποτελούν εκτάσεις που δεν διέπονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.»

Οι κυρωμένοι δασικοί χάρτες εμφανίζονται στην ειδική εφαρμογή του «Ελληνικού κτηματολογίου» όπου υπάρχει η δυνατότητα λήψης των γεωχωρικών δεδομένων σε μορφή αρχείου shp.

Και μπορεί το συγκεκριμένο αρχείο να απαιτεί το «κατέβασμα» μιας ειδικής εφαρμογής για να «ανοίξει» αλλά σε κάθε περίπτωση μπορείτε να «κατεβάσετε» στον υπολογιστή σας τα δεδομένα που σας αφορούν, ή απλά να δείτε στην εφαρμογή τους κυρωμένους δασικούς χάρτες.

Οι χάρτες αυτοί υπάρχουν πλέον στο: https://gis.ktimanet.gr/gis/forestfinal

Εκτός από το zoom μπορείτε να βρείτε την περιοχή που σας ενδιαφέρει με την αναζήτηση,

Δείτε συνολικά πως εμφανίζονται οι κυρωμένοι δασικοί χάρτες των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου.

(Στους χάρτες με πράσινο χρώμα εμφανίζονται οι εκτάσεις που έχουν κυρωθεί ως δασικές, με κίτρινο οι μη δασικές, ενώ χωρίς χρωματισμό είναι εκτάσεις στις οποίες έχουν εφαρμοστεί σχέδια πόλης ή εκείνες για τις οποίες εκφράστηκαν αντιρρήσεις και εκκρεμεί η οριστική απόφαση.)

Δείτε εδώ όλα τα ΦΕΚ με τους κυρωμένους δασικούς χάρτες

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook