Με ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκεέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο Χανίων την ώρα που θα διεξάγεται το δημοτικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Καλούμε κάθε εργαζόμενο κι εργαζόμενη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χανίων την Δευτέρα 19/12 στις 3.30μμ. Θα πραγματοποιηθεί δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθούν τόσο η αναθεώρηση κι επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, όσο και η έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού για τον Δήμου Χανίων και το οικονομικό έτος 2023.

Μεταξύ άλλων συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τις χρήσεις του Λόφου Καστέλι και της Παλιάς Πόλης των Χανίων, η παραχώρηση και η χρήση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου κ.α. Πρόκειται για ζητήματα που αφορούν το μέλλον της πόλης και των αναγκών μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου και στις διαπλεκόμενες μειοψηφίες που ονειρεύονται ένα ανοιχτό τουριστικό κι εμπορικό κέντρο για λίγους. Ο δημόσιος χώρος έχει νόημα όταν είναι ελεύθερος και δωρεάν για όλους. Δεν μπορεί να υποτάσσεται σε λογικές ανταποδοτικότητας. Δεν μπορεί να είναι προσβάσιμος μόνο σε λίγους ούτε απλά να αποτελεί ντεκόρ των τουριστικών επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας ενάντια στην αστυνομική εισβολή και η επανακατάληψη του λόφου Καστέλι και το κίνημα αλληλεγγύης, που τόσο εχθρεύτηκε η δημοτική αρχή Σημανδηράκη συνέβαλε τα μέγιστα στην διαφύλαξη του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα του λόφου. Επίσης, είναι πάγιο αίτημα του κινήματος διεκδίκησης η δημιουργία χώρου πρασίνου στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου και η παραχώρηση του χωρίς σκοτεινά σημεία που θα επιτρέψουν την δόμηση στο χώρο.

Ενάντια στον «εξευγενισμό» της πόλης για τις ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων και της κερδοσκοπίας του real estate απαιτούμε: Ελεύθερους χώρους στις γειτονιές μακριά από την εμπορευματοποίηση και την τσιμεντοποίηση. Άμεση απόδοση στον Δήμο Χανίων του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου και την δημιουργία χώρου πρασίνου. Κάτω τα χέρια από τον Λόφο Καστέλι και την Κατάληψη Ρόζα Νέρα.

Όλοι/ες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων την Δευτέρα 19/12 στις 3.30μμ.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook