«Οι κόκκινες γραμμές κατέληξαν κόκκινες κορδέλες», δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Β. Κορκίδης αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις των πολιτικών αρχηγών με την κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ δήλωσε πως με μεγάλη αγωνία ο εμπορικός κόσμος παρακολουθεί τις διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών με την κυβέρνηση, συναισθανόμενος τη κρισιμότητα των στιγμών για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ο ίδιος τόνισε πως η ΕΣΕΕ παραμένει σταθερή στις θέσεις για διατήρηση του κατώτατου μισθού, όπως έχει συμφωνηθεί στην ΕΓΣΣΕ, στην διατήρηση του θεσμού των κλαδικών συμβάσεων, τον 13ο και 14ο μισθό και στην αξιοπρεπή διαβίωση των παλιότερων γενεών.

«Ως κοινωνικοί εταίροι νοιώθουμε ηττημένοι, αφού οι κόκκινες γραμμές κατέληξαν κόκκινες κορδέλες. Η μείωση του κατώτατου μισθού ισοδυναμεί με κούρεμα 13ου και 14ου μισθού, ενώ κρύβει παγίδες για το σύνολο των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.  Ως εκπρόσωποι του εμπορίου δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για τη διαφύλαξη των επιχειρήσεών μας και για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

 

in.gr