Κυκλοφοριακά και όχι μόνο προβλήματα έχει προκαλέσει στο Λεκανοπέδιο η καταρρακτώδης βροχή που σημειώνεται από το απόγευμα.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 150 κλήσεις για κοπές δέντρων και πτώσεις αντικειμένων και 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Οι κλήσεις για βοήθεια προέρχονταν από τις περιοχές Πειραιάς, Κορυδαλλός, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Βύρωνας, Παγκράτι και το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Εξάλλου, κυκλοφοριακό κομφούζιο δημιουργήθηκε σε αρκετούς δρόμους του Λεκανοπεδίου, καθώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας φωτεινοί σηματοδότες.

Επιπλέον, κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι η οδός Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού, που μετέτρεψε το οδόστρωμα σε λίμνη.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, έπειτα από απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση.

Έπειτα από σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, δέκα μικτά συνεργεία του δήμου Αθηναίων, αποτελούμενα από υπαλλήλους των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και οδοποιίας, και σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές, εποπτεύουν τις γειτονιές στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, καταγράφοντας τις ανάγκες και αποκαθιστώντας τυχόν προβλήματα.

Οι δημότες, που έχουν ανάγκη βοήθειας σε περιπτώσεις πλημμυρισμένων κτιρίων, κοπές δέντρων, φραγμένων φρεατίων, μπορούν να επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με το 1960.

Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και πολλές επαρχιακές πόλεις λόγω του κύματος της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Παραπάνω από 200 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική στην Τρίπολη για απάντληση υδάτων, 90 στην Ξάνθη, 50 στην Κομοτηνή και 450 στον Πύργο Ηλείας.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα έκλεισε η ΕΟ Αθηνών-Πατρών στο ύψος του Διακοφτού, λόγω κατολίσθησης. H κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μετά τις 9.

Επίσης, στην Αιγιάλεια η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια σε παραλιακές περιοχές.

Στην περιοχή Καστελόκαμπος της Πάτρας υποχώρησε τοιχίο δίπλα από τον ποταμό Χάραδρο, αλλά δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν οικογένεια στο χωριό Στενό επί της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης-Άργους.

Καλύτερη είναι από τις 8 το βράδυ η κατάσταση στην εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης.

Ο Γαρεάτης ποταμός έχει φουσκώσει και συνεργείο του δήμου Τρίπολης καθαρίζει την γέφυρα Μπάκαλα στο χωριό Στενό που έχει γεμίσει από σκουπίδια και κλαδιά δένδρων, προκειμένου να μην πλημμυρίσει το χωριό, ενώ το σημείο είναι αδιάβατο.

Στα χωριά Κακούρι, Νιοχώρι και Ζευγολατιό η κατάσταση αντιμετωπίστηκε όταν μηχανήματα του δήμου Τρίπολης γκρέμισαν μάντρες και έδωσαν διέξοδο σε ορμητικούς χείμαρρους.

Ο πρόεδρος του ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος ενημέρωσε πριν λίγο ότι υπάρχουν προβλήματα στο γήπεδο της ομάδας, στον αγωνιστικό χώρο και πως έχουν εισχωρήσει νερά στα αποδυτήρια.

Προβλήματα υπάρχουν και στο αθλητικό κέντρο του δήμου Τρίπολης, όπου έχουν πλημμυρίσει τα αποδυτήρια και το μηχανοστάσιο στο κολυμβητήριο.

Στο Λεωνίδιο η σφοδρή θαλασσοταραχή έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο λιμάνι της πλάκας, καθώς έχουν υποχωρήσει τρία τμήματα του κυματοθραύστη και δεν φαίνεται ο φάρος, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι, μεγάλες ζημιές έχει υποστεί η παραλία καθώς η θάλασσα έχει ανέβει σημαντικά, έχει χαθεί η παραλία και έχει πλημμυρίσει ο κάμπος με σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα λόγω του ύψους του νερού και του έντονου κυματισμού.

Πρόσθεσε πως μικροζημιές έχουν προκληθεί στο λιμάνι της Σαμπατικής, ενώ τόνισε ότι ζημιές έχουν προκληθεί στον παραλιακό δρόμο του Τυρού Κυνουρίας, αφού η θαλασσοταραχή γκρέμισε ακόμα και μάντρες σπιτιών κι έφτασε μέχρι τις εισόδους των σπιτιών.

Πολλά προβλήματα δημιούργησαν στη Λαμία και σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών.

Λόγω των ισχυρών ανέμων και των έντονων βροχοπτώσεων έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, ενώ ξεχείλισαν αρκετά ρέματα και λαμβάνονται έκτακτα μέτρα σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, με την αστυνομία να διακόπτει την κυκλοφορία.

Η πυροσβεστική δέχτηκε πολλές κλήσεις γα την απομάκρυνση δέντρων που έχουν πέσει τόσο μέσα στην πόλη της Λαμίας όσο και στα γύρω χωριά, ενώ ολόκληρες συνοικίες στην πόλη, αλλά και στην Λοκρίδα και στην περιοχή της Στυλίδας, έχουν πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, οδήγησαν στην ματαίωση των βραδινών πτήσεων 880 και 809 από Αθήνα προς Ιωάννινα και αντίστροφα.

Απαγορευτικό απόπλου

Ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας εκδόθηκε γενικό απαγορευτικό απόπλου Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους και τα 9 μποφόρ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook