Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 21 Δεκεμβρίου 2022 με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων υπουργείων, Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, εταιρειών αλλά και προσωπικοτήτων, των οποίων η συμβολή στην επιτυχή δράση αξιολογήθηκε από το Σύλλογο «Ηλιαχτίδα» ως καθοριστική. Από την Κρήτη, τιμητική διάκριση απέσπασαν ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Δήμος Ηρακλείου.

Η χρονική σύμπτωση της εκδήλωσης με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης, δεν επέτρεψε στον Δήμαρχο Ρεθύμνης και στους Αντιδημάρχους να παραστούν στην τελετή και να παραλάβουν το βραβείο.

Ο Δήμος Ρεθύμνης εκπροσωπήθηκε από την κ. Δέσποινα Μαυράκη/ Εκπαιδευτικό- Μέλος Σχολικού Μουσείου Δ.Ρ. – Μέλος στην Επιτροπή για την πρόληψη από την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και Εθελόντρια στο Σύλλογο «Ηλιαχτίδα».

Εντούτοις, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, με επιστολή του στην Πρόεδρο κ. Μαρία Ευστρατίου, ευχαρίστησε θερμά το Δ.Σ του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» για την τιμή που επεφύλαξε στο Δήμο Ρεθύμνης, συγχαίροντας τους όλους/-ες για το εξαιρετικό κοινωνικό τους έργο, εξηγώντας της παράλληλα τους λόγους που κατέστησαν αδύνατη τη συμμετοχή του στην εκδήλωση. Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι θεωρεί αυτονόητη τη θεσμική στήριξη που οφείλει να παράσχει ένας Δήμος και ο Δήμαρχος σε κάθε οργανωμένη πρωτοβουλία και δράση δομών με θετικό αντίκρισμα στην κοινωνία και ως εκ τούτου εκλαμβάνει την τιμητική διάκριση ως ανάληψη υποχρέωσης απέναντι στο Σύλλογο «Ηλιαχτίδα», για την οποία ο Δήμος Ρεθύμνης θα μεριμνά με συνέπεια και συνέχεια.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κατέθεσε τα συγχαρητήρια του για το εξαιρετικό κοινωνικό έργο της «Ηλιαχτίδας», επισημαίνοντας ότι δικαίως απολαμβάνει υψηλής αναγνώρισης, αποδοχής κι εκτίμησης τόσο από τους άμεσους ωφελούμενους του όσο κι από κοινωνικούς θεσμούς αλλά και απλούς πολίτες στο νησί μας αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Τόνισε επίσης ότι το αποτύπωμα του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία, είναι ορατό και ευεργετικό στις οικογένειες που δοκιμάζονται σκληρά από την ασθένεια των παιδιών τους, τόσο σε επίπεδο αναδιοργάνωσης της ζωής τους κι διευκόλυνσης τους στη διαχείριση πρακτικών πλην σημαντικών ζητημάτων που ανακύπτουν στην εξέλιξη της υγείας των ασθενών όσο και σε ψυχολογικό – κοινωνικό.

Είναι πραγματική ευλογία, για όσους βιώνουν τέτοια δοκιμασία να έχουν διαρκή υποστήριξη και ουσιαστική βοήθεια, από μια οργανωμένη δομή, όπως είναι η «Ηλιαχτίδα» που τους προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια, παρηγοριά και ανακούφιση δήλωσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, ευχόμενος στα Μέλη και τους ενεργούς υποστηρικτές της «Ηλιαχτίδας» να έχουν Υγεία, Δύναμη, Θέληση και τα απαιτούμενα μέσα για να συνεχίσουν το σημαντικό και επωφελές έργο τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook