Για σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης να καθυστερήσει την έγκριση του συνολικού πακέτου στήριξης της Ελλάδας «μέχρι νεοτέρας» και να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση έως 30 δισ. ευρώ, έναντι των 130 δισ. που προβλέπει το νέο πακέτο, κάνουν λόγο οι Financial Times Deutschland.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το Βερολίνο σκοπεύει να συμφωνήσει άμεσα στην καταβολή των 30 δισ., τα οποία, ούτως ή άλλως, απαιτούνται για τη στήριξη των τραπεζών μετά το «κούρεμα».

Ωστόσο, υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταθέσει την έγκριση του υπόλοιπου ποσού, το νωρίτερο για το τέλος Μαρτίου.

Οι FTD αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δεν είναι βέβαιη ότι μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ στο επιτελείο της επικρατεί η άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο θα συνεχιστεί η πίεση προς την Αθήνα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πληροφορία έχει ενοχλήσει τα υπόλοιπα μέλη του Eurogroup, που υπολόγιζαν στην έγκριση του συνόλου των κεφαλαίων που προβλέπει το νέο πακέτο βοήθειας, ενώ το σχέδιο χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα «ριψοκίνδυνο», διότι, στην περίπτωση επιτυχούς αναδιάρθρωσης του χρέους, θα είναι διασφαλισμένος ο ιδιωτικός τομέας, αλλά όχι οι δημόσιοι πιστωτές, όπως η Γερμανία.