Ανάμεσα στα top πράγματα που είχα σημειώσει πως πρέπει οπωσδήποτε να κάνω σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στην Κωνσταντινούπολη (εκτός από το να δω την Αγιά Σοφιά) ήταν και το να δοκιμάσω το Islak burger.

Μπορεί να μην ευρέως γνωστό, αλλά όποιον ντόπιο και να ρωτήσεις, θα σου πει πως αποτελεί το αγαπημένο street food της Πόλης. Ειδικά κατά τις βραδινές ώρες.

Οι νέοι που βγαίνουν για να διασκεδάσουν, είναι δεδομένο πως στην επιστροφή τους θα κάνουν μια στάση κοντά στην πλατεία Taksim και θα αγοράσουν ένα Islak είτε από κάποιον πάγκο στην άκρη του δρόμου είτε από κάποιο μπεργκεράδικο. Ουσιαστικά Islak burger σημαίνει υγρό burger και αν και στην εμφάνιση δεν είναι τόσο όμορφο, η γεύση του είναι τρομερή.

Τα ψωμάκια του islak ψήνονται στον ατμό και στη συνέχεια στοιβάζονται μέσα στους ατμούς μέχρι να πουληθούν. Αυτό τα υγραίνει, με αποτέλεσμα να γίνονται πολύ μαλακά και να τρώγονται πανεύκολα. Στη συνέχεια προστίθεται το μπιφτέκι, η σάλτσα και είναι έτοιμο.

Βέβαια, το γεγονός ότι το ψωμάκι είναι υγρό και σε συνδυασμό με τη σάλτσα του προκαλεί ένα μικρό χάος, οπότε πρέπει να προσέξεις αρκετά για να μη λερωθείς. Η τιμή του απλού hamburger είναι γύρω στις 20 τουρκικές λίρες, δηλαδή ένα ευρώ, όμως σίγουρα χρειάζεσαι 2-3 για να χορτάσεις.

Ίσως από την άλλη να αποτελούν το καλύτερο ορεκτικό πριν περάσεις στα ντονέρ και τα κεμπάπ. Αν φτάσεις στην Κωνσταντινούπολη πάντως κάνε μια στάση για ένα Islak και θα μας θυμηθείς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kızılkayalar Hamburger ® (@kizilkayalar)

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook