Σύμμαχο τον καλό καιρό θα έχουν όσοι αποφασίσουν να βουτήξουν στα -κατά τ’ άλλα- παγωμένα νερά- για να πιάσουν τον σταυρό καθώς το σκηνικό του καιρού, το τριήμερο των Θεοφανίων αναμένεται ανοιξιάτικο και με υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, έως τη Δευτέρα 10/01 ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Αύριο, ανήμερα της γιορτής των Θεοφανίων, αναμένονται τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί, με τον υδράργυρο να φτάνει στα βόρεια τους 14 – 16°C και στα κεντρικά και νότια τους 16 – 18°C.

Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο και τα όσα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega θα σημειωθούν σε:

Αθήνα: 16 – 18°C
Θεσσαλονίκη: 14 – 16°C
Πάτρα: 16 – 17°C
Ηράκλειο: 18°C
Λάρισα: 10 – 12°C
Άργος – Ναύπλιο: 18 – 20°C

Πότε θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού

Και μπορεί ο εορτασμός των Θεοφανίων να γίνει με υψηλές θερμοκρασίες και καλό καιρό, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στον «αέρα» της ΕΡΤ αναμένεται επιδείνωση του καιρού από την ερχόμενη Τρίτη και από τα Δυτικά της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Έντονα φαινόμενα αναμένονται και στα ανατολικά νησιωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ χιόνια προβλέπεται να πέσουν την Τρίτη και κάτω από τα 1000 μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα όπως σε Φλώρινα, αλλά και στην Λάρισα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook