Ναπολέων Σαραντίδης Ναπολέων
Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

Σε ισχύ είναι πλέον η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για τον καθορισμό νέας έδρας Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτου, στον Δήμο Γαύδου.

Η απόφαση είχε ληφθεί ομόφωνα, τον Νοέμβριο του 2022 μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη, στην οποία – μεταξύ άλλων – επισημαινόταν πως αν και προβλέπεται από την νομοθεσία, ο Δήμος Γαύδου δεν είχε συμπεριληφθεί στις προηγούμενες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για τον καθορισμό νέων εδρών ΕΔΧ αυτοκινήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Μετά και την πρόσφατη δημοσίευση της απόφασης σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, αναμένεται να δημοσιευθεί σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος και οι αιτήσεις που θα υποβληθούν θα εξεταστούν από σχετική επιτροπή.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία «στα νησιά με πληθυσμό κάτω από 335 κατοίκους, επιτρέπεται να χορηγούνται δύο άδειες Επιβατηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης. Τα Επιβατηγά Αυτοκίνητα Δημόσιας Χρήσης, στα οποία χορηγείται άδεια σύμφωνα με την παρούσα παράγραφο, επιτρέπεται να δραστηριοποιούνται μόνο εντός αυτού του νησιού.»

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook