Τελευταία ενημέρωση 21:40

Μία ακόμα παραίτηση υποβλήθηκε λίγο προτού συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο: η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπέβαλε παραίτηση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα το μεσημέρι οι υπουργοί που ανήκουν στο ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Αστέριος Ροντούλης και Γιώργος Γεωργίου υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους.

Δε ψηφίζει τα μέτρα το ΛΑΟΣ

«Δεν ψηφίζω τα μέτρα». «Είπα στον κύριο Παπαδήμο ότι αν θέλει μπορεί να κρατήσει τους υπουργούς του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση».

Με την δήλωση αυτή ο Γιώργος Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε τις προθέσεις του απέναντι στη νέα δανειακή σύμβαση και στην κρίσιμη ψηφοφορία για την κύρωσή της στη Βουλή, τονίζοντας μάλιστα πως έχει ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ.

Σε διευκρινιστική ερώτηση που του έγινε αν αυτό σημαίνει πως οι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα απάντησε πως εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, τότε καθένας θα ψηφίσει με βάση τη συνείδησή του…

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εμφανίστηκε λάβρος κατά των εκπροσώπων των δανειστών αλλά και ιδιαίτερα επικριτικός για τη στάση που τηρούν απέναντι στην Ελλάδα οι εταίροι μας.

Ο κύριος Καρατζαφέρης τόνισε ότι δεν μπορεί να ανεχθεί την ταπείνωση της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα το δεχθώ αυτό ακόμα και αν πεινάω».


Παραιτήσεις από βουλευτες του ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα με δήλωσή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.ΜΙλένα Αποστολάκη γνωστοποίησε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Προηγήθηκε η παραίτηση από την βουλευτική έδρα του βουλευτή Αρτας Παύλου Στασινού.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε η πληροφορία ότι ο κ. Στασινός θα καταψήφιζε το νέο πακέτο μέτρων, τελικά φαίνεται πως προτίμησε την παραίτηση.

Επίσης χθες παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας κ.Κουτσούκος επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να κληθεί να εφαρμόσει τα μέτρα που αναφέρονται στο νέο μνημόνιο.

Την απόφασή του να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα ανακοίνωσαν ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης, ο βουλευτής Ηρακλείου Ι. Μιχελογιαννάκης και  ο βουλευτής Ξάνθης  Τσετίν Μάντατζη

Χθες 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους ζητούν από τους αρχηγούς των κομμάτων και τον Πρωθυπουργό να δεσμευτούν ότι ανεξάρτητα από την ψήφιση των μέτρων, θα κατατεθούν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή νέα και ισοδύναμα μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων.

Σήμερα 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τις νησιωτικές περιοχές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που εφαρμόζεται στα νησιά, κατάργηση η οποία προβλέπεται από το νέο μνημόνιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook