Πριν λίγες μέρες ο αμερικανός γερουσιαστής Jimmy Gomez συμμετείχε στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η γυναίκα του, η μαμά του, τα αδέρφια του, οι γυναίκες τους και τα ανίψια του ήταν όλοι εκεί για να τον δουν να ορκίζεται για τέταρτη θητεία. Μαζί του -στην κυριολεξία πάνω του σε μάρσιπο- ήταν και ο μόλις 4 μηνών γιος του, Hodge.

Η κίνηση αυτή δεν είχε απώτερο στόχο «να γράψει Ιστορία» όπως είπε ο γερουσιαστής στο Today, αλλά να δείξει ότι οι άνδρες πρέπει και μπορούν να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στην ανατροφή της οικογένειας.

Στα social media κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Gomez με το μωρό του, που γρήγορα έγιναν viral.

«Το τάισμά του είναι στις 7 το πρωί, μετά από τέσσερις ώρες στις 11:00, μετά πάλι στις 15:00 και μετά στις 19:00. Είναι ένα κινητό ξυπνητήρι. Στις τρεις ώρες αρχίζει να γίνεται ανήσυχος και δύστροπος και τότε είναι που καλείσαι να βρεις τρόπο να τον κρατήσεις απασχολημένο. Όταν περάσουν οι 3,5 ώρες αναστατώνεται πραγματικά πολύ» είπε.

Οπλισμένος με αρκετές πάνες, μωρομάντηλα, μπιμπερό και τον αγαπημένο του μάρσιπο ο Gomez ξέρει ότι κάτι πάντα μπορεί να βγει εκτός προγραμματισμού. «Το πρώτο τάισμα των 10:45 ξεκίνησε στις 11:00 και κράτησε μισή ώρα παραπάνω. Μετά είχαμε μια “έκρηξη” στην πάνα του και έπρεπε να τον αλλάξω. Ευτυχώς υπάρχει μια ανδρική τουαλέτα απέναντι από το γραφείο μου που έχει χώρο για αλλαγή πάνας, μια πρόσφατη προσθήκη. Πιθανότατα ήταν το πρώτο μωρό που το άλλαξαν εκεί» επισήμανε.

Ο Gomez είχε προγραμματίσει να βρίσκεται στη Βουλή στις 11:30 το πρωί. Στις 11:55 μόλις είχε ολοκληρώσει την αλλαγή πάνας. «Μπόρεσα να τον πάρω στο βήμα μαζί μου όταν άρχισε η ψηφοφορία. Για μένα ήταν μια ξεχωριστή μέρα ως πατέρας και Αμερικανός» τόνισε ο Gomez.

Όταν πήγε να ψηφίσει είπε: «Εκ μέρους του γιου μου Hodge και όλων των εργαζόμενων οικογενειών που χρειάζονται μία επιστρεφόμενη πίστωση φόρου παιδιών ψηφίζω τον Hakeem Jeffries» είπε με το μωρό στο μάρσιπο και καταχειροκροτήθηκε.

«Το έκανα επειδή είναι ο γιος μου και είμαι περήφανος. Ελπίζω ότι δεν θα είμαι ο τελευταίος βουλευτής που θα έχει το μωρό του στο βήμα. Όταν είσαι γονιός το θέμα είναι να τα καταφέρεις και όχι να σκέφτεσαι ποιος είναι ο ρόλος του άνδρα και της γυναίκας. Η κουλτούρα μας αλλάζει και εξελίσσεται» ανέφερε.

newsbeast.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook