«Αναβαθμίζεται» ουσιαστικά η εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου καθώς αρχικά είχε αποφασιστεί μόνο η παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Η Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τον Αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Αυτό είχε γίνει μεταξύ άλλων επειδή η υπουργός τρέχει το πρότζεκτ ανάδειξης του Τατοΐου και εμπλέκεται στις συνεννοήσεις – προετοιμασίες για την ταφή του τέως στο Τατόι.

Έτσι κι αλλιώς αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι παρότι αποφασίστηκε κεντρικά η ταφή του Κωνσταντίνου ως ιδιώτη, δεν παύει να ενεργοποιείται ένα μίνιμουμ πρωτόκολλο, δεδομένων ότι ο τέως ήταν δημόσιο πρόσωπο, ότι αναμένονται αφίξεις επισήμων απο το εξωτερικό κ.λπ.

Στο μεταξύ, από τη στιγμή που έχει λυθεί σε συνεννόηση κυβερνησης – οικογένειας το τελετουργικό σε ό,τι αφορά την ταφή του τέως και την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη, δεν υπάρχουν ουσιαστικά άλλες εκκρεμότητες εκ μέρους της κυβερνησης.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ότι έχει αφεθεί στη συνεννόηση οικογένειας – εκκλησίας για το αν θα παραμείνει για μερικές ώρες η σορός στη Μητρόπολη, προκειμένου όποιος θελήσει να αποτίσει φόρο τιμής.

Η κυβέρνηση κοινώς δεν ήθελε ένα τριήμερο προσκύνημα που θα παρέπεμπε σε κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους.

Ταυτόχρονα είναι υπ’ ατμόν τα συναρμόδια υπουργεία για τη διασφάλιση των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας τόσο στο Τατόι όσο και στο κέντρο της Αθήνας, την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα παιδιά του Κωνσταντίνου και η αδελφή του Σοφία της Ισπανίας βρίσκονται εδώ και ημέρες στην Αθήνα από τη στιγμή που επιδεινώθηκε η υγεία του. Στην Ελλάδα αναμένονται όλα τα εγγόνια του, τα πέντε παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ και τα τέσσερα της Αλεξίας.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς και τα μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, με τα οποία συνδέονται προκειμένου να προετοιμάσουν την επίσκεψή τους στην Αθήνα.

Στην Αθήνα για να παραστούν στην κηδεία αναμένονται εκπρόσωποι των βασιλικών οίκων της Ισπανίας, της Δανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και του Λουξεμβούργου, χωρίς να αποκλείεται να παραστούν και εκπρόσωποι και άλλων ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook