Βασίλης Φουντουλάκης Βασίλης
Φουντουλάκης

Καλά είναι τα νέα σχετικά με το κολυμβητήριο Χανίων και το κρίσιμο ζήτημα της ολικής ανακατασκευής του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, σε καλό δρόμο βρίσκεται ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, όπως είναι αυτό της δημοπράτησης του έργου, αφού οι εγκρίσεις της τελικής μελέτης του έργου είναι “προ των πυλών” και αναμένονται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, τέλος του 2022 ο ΟΑΚ έστειλε στη ΓΓΑ τη μελέτη για την συνολική ανακατασκευή του κολυμβητήριου της Νέας Χώρας για να γίνουν οι τελικές διορθώσεις σε αυτή. Η ΓΓΑ έκανε τις όποιες (μικρές σύμφωνα με πληροφορίες) διορθώσεις στη μελέτη και τις έστειλε πίσω (λίγο πριν την είσοδο του νέου έτους) στον ΟΑΚ (φορέας που έχει αναλάβει τη μελέτη) για να τις αποτυπώσει στην τελική της μορφή.

Δείτε εδώ την παρουσίαση της μελέτης τον Μάιο του 2022

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο ΟΑΚ ολοκληρώνει τις σχετικές διορθώσεις και το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα (16/1) θα έχουν σταλεί, εκ νέου, στη ΓΓΑ, για να λάβει την τελική έγκριση που αναμένεται να αποτελέσει μια τυπική διαδικασία, αφού πλέον η μελέτη θα είναι πλήρης.

Σε αμέσως επόμενο στάδιο, ο ΟΑΚ θα αιτηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τις περιβαλλοντικές και αρχαιολογικές εγκρίσεις, για τις οποίες πάντως δεν υπάρχει φόβος, ότι θα προκύψει κάποιο ζήτημα, οπότε οι διαδικασίες αυτές αναμένεται να είναι τυπικής σημασίας. Μάλιστα, υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι σχετικές υπογραφές θα έχουν πέσει σε 20 μέρες και πλέον το έργο θα μπει σε διαδικασία δημοπράτησης.

“Εκτιμούμε ότι αν όχι μέσα στον Ιανουάριο, μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι για το σημαντικό έργο ανακατασκευής του κολυμβητήριου Χανίων βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και σε αυτό συμβάλλει, μεταξύ άλλων και η άριστη συνεργασία που έχουμε με τη ΓΓΑ και τον κ. Αυγενάκη, αλλά και το ΕΑΚ Χανίων”, αναφέρει στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Χίνος.

Ο πρόεδρος του ΝΟΧ, Γιάννης Χίνος

Σημειώνεται ότι το κομμάτι της δημοπράτησης, της επιλογής δηλαδή του εργολάβου του έργου είναι το πλέον καθοριστικό για την εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου. Ένα έργο που θα γίνει σε πολλά σκέλη αφού θα χρειαστεί πρώτα να ξεκινήσουν οι εργασίες στην 25άρα πισίνα, μετά στην 50άρα, ακολουθεί η ενοποίησή τους και φυσικά όλα τα έργα που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε όλο το εύρος του κολυμβητήριου Χανίων.

“Χωρίς να είμαι ειδικός και αν είμαστε τυχεροί, το έργο θα ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο από την έναρξη των εργασιών του”, σημειώνει ο κ. Χίνος.

Μέχρι τότε πάντως, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Χίνος και έχει βγει μάλιστα και σχετική ανακοίνωση, έχει διασφαλιστεί το πετρέλαιο για την απρόσκοπτη χρήση των πισίνων του κολυμβητήριου Χανίων. Μια διαδικασία με μεγάλο κόστος, για την οποία συνδράμει η ΓΓΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook