Το Σάββατο 21/1/2023 και ώρα 8.30μμ ο Σύνδεσμος Διάδοσης των Καλών Τεχνών στην Κρήτη στα πλαίσια των καθιερωμένων καλλιτεχνικών αλλά και επετειακών του  δραστηριοτήτων για φέτος, λόγω των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο Αργεντίνο σύνθετη, βιρτουόζο μπαντονεονιστα, Αstor  Piazzolla που οι  συνθέσεις του έφεραν επανάσταση στον γνωστό και δημοφιλή χορό τάνγκο στα μέσα του 20ου αιώνα, ενσωματώνοντας σ’αυτόν στοιχεία της τζαζ και της κλασικής μουσικής, δημιουργώντας το nuevo tango (νέο τάγκο).

Οι συντελεστές της εκδήλωσης είναι το μουσικό σύνολο Ίαμβος αποτελούμενο από τον Κωνσταντίνο Γράβο στην τρομπέτα ,(καθ. Βεν.ωδειου) την Σέβη Μαζερα- Μάμαλη στο πιάνο, την Ζαφειρούλα Χάντη στο βιολοντσέλο(καθ. Βεν.. ωδείου) .

Στο τραγούδι η καθηγήτρια  του Βεν. Ωδείου Δέσποινα Δρακάκη. Θα χορέψουν καταξιωμένοι χορευτές του τάνγκο.

Μέσα από την εκδήλωση αυτή θα αναδειχθούν η μουσική γνώση και οι καλλιτεχνικές δεξιότητες των συντελεστών της εκδήλωσης ,αλλά και η  ιστορική αναβίωση του δημοφιλούς χορού  ,ενθυμούμενοι την πρώτη του παρουσία στην πρώιμη  αστική του εκδοχή στην  πόλη μας ,την εποχή της κρητικής πολιτείας ,εκτελούμενος από διάφορα μουσικά σχήματα και όργανα της εποχής(κυρίως πνευστά), διασκεδάζοντας τους παρευρισκόμενους  Ευρωπαίους  διπλωμάτες, , αποκτώντας από τότε  παρουσία μουσική και χορευτική σε κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι και τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη την Κρήτη, αποδιδόμενος από παραδοσιακά όργανα και βιωματικούς ντόπιους   καλλιτέχνες. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του βενιζελείου ωδείου Γιώργος Αραβίδης.

Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook