Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι αναβλήθηκε για τις 7 Μαΐου 2012  η – προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 –  εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της προσφυγής  πρώην ιδιοκτητών εκτάσεως 48 στρεμμάτων στην περιοχή Αγ. Αποστόλων, οι οποίοι διεκδικούν δικαστικά την απόκτηση και πάλι των εκτάσεων αυτών.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε επιστολή του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Αγ. Αποστόλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., Δημήτρης Λάμπρου, αναφέρει ότι «μετά την εφαρμογή των τίτλων ιδιοκτησίας στη σημερινή αποτύπωση του ακινήτου και την εφαρμογή της οριογραμμής αιγιαλού, ο οποίος καθορίστηκε μετά την απαλλοτρίωση και τις αγορές, η συνολική έκταση του ακινήτου του ΕΟΤ στους Αγίους Αποστόλους είναι Ε=456.358 τ.μ».  

Διευκρινίζοντας ως εκ τούτου  – και με δεδομένο ότι η συνολική έκταση του ακινήτου είναι 583.725 τ.μ. –  ότι τα 127, 367 τ.μ. που δεν περιλαμβάνονται  στην προς μεταβίβαση έκταση της περιοχής των Αγίων Αποστολων, όπως προτείνεται στο άρθρο 38 του σχεδίου Νόμου  του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού “Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα κλπ”, αφορούν αιγιαλό.

 Σημειώνεται ότι στην εν λόγω επιστολή του, η οποία απευθυνόταν προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο –  με κοινοποίηση προς την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Α. Α.Ε.) – ο Δήμαρχος Χανίων, ζητούσε διευκρινήσεις αναφορικά με τη συνολική έκταση του ακινήτου των Αγίων Αποστόλων, τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:  «Στο σχέδιο Νόμου “Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα κλπ” που εισήχθη προς ψήφιση στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 38, προτείνεται η μεταβίβαση της κυριότητας μίας σειράς τουριστικών ακινήτων προς  τις Περιφέρειες, ανάμεσα στις οποίες και η περιοχή των Αγίων Αποστόλων (περίπτωση 72). Στο άρθρο αυτό, αναφέρεται η μεταβίβαση της  κυριότητας  456.358 τ.μ. ενώ η συνολική έκταση του εν λόγω  ακινήτου είναι 583.725 τ.μ. 

Για το άρθρο αυτό δεσμευθήκατε ότι θα επαναδιατυπωθεί με διάταξη μεταβίβασης  των ανωτέρω εκτάσεων προς τους Δήμους στους οποίους έχει παραχωρηθεί η χρήση, κατά συνέπεια το ακίνητο των Αγ. Αποστόλων θα μεταβιβαστεί στον Δήμο μας στον οποίο έχει παραχωρηθεί η χρήση του από την ΕΤΑ Α.Ε.  Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να μας διευκρινίσετε γιατί ενώ η συνολική έκταση του ακινήτου σύμφωνα με επίσημα έγγραφα (ΦΕΚ απαλλοτρίωσης 3/δ/12-1-1966 τοπογραφικά) τα οποία διαθέτουμε είναι 583.725 τ.μ., η προς μεταβίβαση έκταση είναι μόνο 456.358 τ.μ», κατέληγε στην επιστολή του ο κ. Σκουλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook