Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το βράδυ της Πέμπτης ο Ροταριανός Όμιλος Χανίων στον “Ζυγό” παρουσία μελών και φίλων του.

Το παρόν στην αποψινή εκδήλωση έδωσε ο Υφυπουργος Εθνικής Άμυνας , Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μετά την κοπή της πίτας παραχώρησε κεντρική ομιλία.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο υπουργός τόνισε τον στρατηγικό και γεωγραφικό ρόλο της Κρήτης και παρέθεσε τις εγκαταστάσεις «κλειδιά» που βρίσκονται στο νησί και το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και σε διεθνές. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «στην Κρήτη η ύπαρξη τον εγκαταστάσεων του ναυστάθμου Κρήτης και των βάσεων της Σούδας που είναι λογικό επακόλουθο των άριστων ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η ίδρυση στα Χανιά του κέντρου αριστείας του ΝΑΤΟ που αναδεικνύει την ισχυρή θέση της Ελλάδας στην Βορειοατλαντική συμμαχία αλλά και το Πεδίο Βολή Κρήτης μιας εγκατάστασης κυριολεκτικά που δεν έχει αντίστοιχη στον δυτικό κόσμο αλλά και γεωγραφικά η Κρήτη διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην άσκηση της νέας ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει η Ελλάδας μας από το καλοκαίρι του 2019».

Ο υπουργός συνέχισε αναφέροντας ότι πλέον βρισκόμαστε σε μια άλλη εποχή και η θέση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο έχει αλλάξει τονίζοντας ότι «η εποχή της αδράνειας με σλόγκαν τύπου δεν παραχωρούμε τίποτα, δεν διεκδικούμε τίποτα και θα το ρισκάρουμε καθώς και τον φοβικών συνδρόμων ανήκουν οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. Τα έθεσε στο περιθώριο ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Αυτή η κυβέρνηση που πέτυχε την πρώτη επέκταση των συνόρων της Ελλάδας από το 1947 τόσο με την επέκταση των Λυβικών χωρικών υδάτων προς δις ημάς όσο και με τις συμφωνίες οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας που υπογράφτηκαν με Ιταλία και Αίγυπτο. Έπεται και συνέχεια στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η Κρήτη. Πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα του νέου πατριωτισμού της αλήθειας όπως την εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και της δραστήριας διπλωματική μας κινητοποίηση που οικοδομεί πέρα από κάθε αμφισβήτηση μια πατρίδα που δεν φοβάται κανένα, τη σέβονται όλοι και είναι αντάξια της μακριάς ιστορίας του Ελληνισμού».

Παράλληλα ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων υπογραμμίζοντας ότι «ως υπουργείο εθνικής άμυνας συμμετέχουμε στο εγχείρημα αυτό οικοδομώντας τις ισχυρότερες σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις στην ελληνική ιστορία».

Ο υπουργός έκλεισε την ομιλία αναφέροντας ότι «Η Κρήτη έχει διανύσει μια μεγάλη ιστορική διαδρομή πάντοτε ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου ελληνισμού. Είμαστε ακόμα στην αρχή και φυσικά δεν έχουμε τελειώσει. Η μεγάλη προσπάθεια για μια αναγεννημένη και ισχυρή Ελλάδα θα συνεχίσει και τα επόμενα έτη».

Νωρίτερα ο υπουργός είχε ξεκινήσει την ομιλία του ευχαριστώντας των Ροταριανό Όμιλο για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στο ρόλο που κατέχει ο Ροταριανός Όμιλος, ο οποίος όπως τόνισε ο υπουργός βασίζεται στην κοινωφελή δράση για να αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές των πολιτών και να προωθήσει κυρίως την διεθνή κατανόηση και την καλή θέληση και πρωτίστως την ειρήνη.

Παράλληλα ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, που αναμένεται να κατέβει με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά «καλή επιτυχία και καλή δύναμη»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook