Να αποδοθούν άμεσα ευθύνες για όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής ζητεί η ΝΔ, η οποία καλεί τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη και κυρίως γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος περί ασύλου, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. 

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνει πως «την ώρα που η Αθήνα, μετρά τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι και ενώ διαπιστώνεται ότι η Νομική Σχολή αποτέλεσε κατασκευαστήριο μολότοφ και ορμητήριο βανδάλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι πρυτανικές αρχές παίζουν γαϊτανάκι σε ό,τι αφορά τις τεράστιες ευθύνες τους».

Ο κ. Μιχελάκης ρωτά ευθέως γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος (ν. 4009/11), που ορίζει (άρθρο 3) ότι «στις αξιόποινες πράξεις, που τελούνται εντός των χώρων των ΑΕΙ, εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία» και «γιατί μπροστά στη διαπίστωση ότι παραβιάζονται οι ακαδημαϊκές ελευθερίες και καταστρέφεται περιουσία του Ιδρύματος, οι Πρυτανικές Αρχές δεν μερίμνησαν για την προστασία της περιουσίας που τους εμπιστεύτηκε ο λαός και την άμεση αποκατάσταση του νόμου και της τάξης». 

Μάλιστα, ο κ. Μιχελάκης διερωτάται γιατί την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνώριζε ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις και οι καταληψίες προετοιμάζονταν να κάψουν την Αθήνα, με ορμητήριο τη Νομική, δεν έδωσε εντολή να παρέμβει η Αστυνομία.